Înscrieri pentru burse la Parlamentul European

De Unica.ro pe 21 ianuarie 2010

Dacă ai absolvit facultatea şi vrei să te specializezi în diverse domenii, poţi aplica până pe 15 mai pentru a participa la unul din stagiile de pregătire plătite …

… şi organizate de către Parlamentul European.

Stagiile încep la 1 octombrie, durează cinci luni, iar participanţii sunt plătiţi lunar cu suma de 1.200 de euro, bani necesari pentru asigurarea cheltuielor cu chiria şi întreţinerea. Momentan se fac înscrieri la „Bursele Robert Schuman”, unde se poate opta pentru pregătire în domenii ca jurnalismul, economia primară, dreptul sau ştiinţele politice.

Condiţii generale de înscriere

Pentru a putea participa la aceste stagii trebuie să ai peste 18 ani la data începerii cursurilor, să cunoşti bine una dintre limbile oficiale ale UE şi satisfăcător pe a doua şi să nu fi fost angajată într-o instituţie UE sau să fi beneficiat de un alt stagiu.

Această ultimă condiţie este impusă de către organizatori pentru faptul că un număr redus de cetăţeni aparţinând aceleiaşi ţări poate beneficia de aceste programe la Parlamentul European.

Stagiile plătite pot fi accesate de candidaţi cu condiţia ca aceştia să deţină o diplomă universitară obţinută în urma a cel puţin trei ani de studii şi să depună o serie de referinţe în scris din partea profesorilor universitari pe care i-au avut în facultate.

De asemenea, Parlamentul European oferă şi stagii neplătite, defăşurate pe o perioadă cuprinsă între una şi patru luni. Aici tinerii au posibilitatea de a întreprinde un stagiu de formare profesională, ca parte integrantă a studiilor lor în cadrul unei universităţi sau altei instituţii echivalente, ca parte integrantă a unui stagiu de formare profesională organizat de un organism non-profit sau ca cerinţă pentru ocuparea unei anumite slujbei.   

Pentru mai multe detalii poţi accesa:

Biroul de Informare al Parlamentului European în România
1 Strada Boteanu, Sector 1, Bucureşti
Tel: + 40 21 305 79 86
Fax: + 40 21 315 79 29
Email: epbucarest@europarl.europa.eu

sau

European Parliament – Traineeship Office
KAD Building, Office 2C007
European Parliament, Luxembourg
Tel: +352 4300 3697
Fax: +352 43 00 248 82
Email: stages@europarl.europa.euFoto: Shutterstock

Uranus, planeta marilor schimbări, intră în Taur pentru următorii 8 ani

Uranus, planeta marilor schimbări, intră în Taur pentru următorii 8 ani