Părinții lui credeau că se îngrașă, dar copilul suferea de fapt de o boală gravă

Când Mckenzie Watson, un băiețel în vârstă de cinci ani din Marea Britanie, a început să aibă burtica mai proeminentă, părinții lui au crezut că -a îngrășat și au decis să îi mai reducă porția de dulciuri.

Dar după 10 zile, abdomenul lui a început să se umfle și mai tare și a fost dus la spital, iar părinții au aflat ce se întâmplă de fapt cu băiețelul lor.

„Burta copilului meu arăta ca cea a unei femei însărcinate în nouă luni. Aveam impresia că este pe punctul de a exploda”, explică Antonia Watson, mama copilului.

Medicii au descoperit că Mckenzie suferă de o boală rară, cu complicații grave, din cauza căreia este mai predispus la infecții, anemie și tromboză.

sindromul nefrotic

Copilul suferă de Sindrumul nefrotic, care poate afecta persoanele de orice vârstă, dar este, de obicei, diagnosticat pentru prima oară la copiii cu vârsta cuprinsă între doi și cinci ani.  Aproximativ 1 din fiecare 50.000 de tineri sunt diagnosticați în fiecare an. Specialiștii consideră vindecare după cinci ani de remisie completă, însă boala poate reapărea după 5 – 10 ani.

Afecţiunea se manifestă mai mult la băieţi decât la fete și tinde să fie mai frecventă în familiile cu istoric de alergii.

„Este destul de furios uneori. Într-un minut râde și în următorul este foarte supărat, lovind canapeaua sau bătând pe podea”, a mai povestit mama băiețelului.

sindromul nefrotic 2

În prezent, Mckenzie a început chimioterapia, în încercarea de a trata tulburarea cronică a rinichilor, care nu are niciun tratament cunoscut. Complicațiile includ insuficiență renală.

Citește și – Un băiețel și un câine, uniți de aceeași boală rară

Citește și – Povestea adolescentului care va muri dacă adoarme

Foto – Shutterstock, countryliving.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Jurnalul.ro
Observator.tv
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Sănătate
Vă recomandăm: