Părerea lui: zodiacul femeiesc

De Unica.ro, pe

Ceea ce mă scoate brusc din apele mele teritoriale şi mă transformă într-o fiinţă cu apucături aproape antisociale este întrebarea pusă de o tipă care respiră…

… prin toţi porii un aer de academician al compatibiltăţilor amoroase şi care-mi zice din senin, pe un ton plin de subânţelesuri: „Nu te supăra, dar poţi să-mi spui şi mie ce zodie eşti?”

În clipa aceea îmi vine să dau cele mai tâmpite răspunsuri. Nume de zodii inexistente mi se reped pe buze, să-mi iasă din gură. Aş zice că sunt şobolan de siliciu thailandez, scorpion cu colţi de argint, maimuţă chinezească de pluş sau taur spaniol pentru coride dansante.

Ultima frontieră a politeţii mă face să-mi declar, totuşi, pe un ton acru, data naşterii. Ea conchide apoi pe un ton savant: „Ahaaaa, Leu… care va să zică eşti Leu… îhîîî, mda, păi era destul de evident.” Şi urmează un discurs în care tipa încearcă să mă convingă că viaţa mea, aşa cum îi apare ei după ceva conversaţie banală, are o strânsă legătură cu nişte bolovani care se învârt prin Univers.

În general, nu tolerez mai mult de zece minute genul ăsta de provocare. Refuz pur şi simplu să fiu oglinda ei, ochiul de apă care-i reflectă părerile solide despre zodii şi fapte omeneşti şi mă predau spunând că, dacă ar fi fost o astroloagă cu-adevărat talentată, şi-ar fi dat seama de la început că am probleme cu banii şi n-ar fi aşteptat s-o invit la o cafea.
 
Dincolo de genul ăsta de expererienţe directe cu fanaticele horoscopiste, ceea ce mă întristează însă cel mai mult, atunci când îmi cad ochii oblic peste banalele rubrici astrologice din ziare, este fragila categorisire a elementelor din care e alcătuită fiinţa noastră şi lumea ei. Horoscopul e ca un calmant împotriva diversităţii.

Punând viaţa unui om sub semnul a trei mari elemente – bani, sănătate şi dragoste – e ca şi cum ai oferi un analgezic contra miliardelor de tonuri de roz sau gri ale lumii. Plus că nici nu-ţi trebuie cine ştie ce aplecări către misterele astrale ca să înţelegi că treburile astea sunt dialectice.

Să zicem, de exemplu, că citiţi la Vărsător: „se conturează nişte bani pe care s-ar putea să-i cheltuiţi deândată ce-i luaţi”. Asta poate să însemne, ori „certuri groaznice cu soţia/concubina” – deci nasol pe partea amoroasă,  ori „vă internaţi la Urgenţă din cauza unei luxaţii” , adică probleme de sănătate.

Dar poate să însemne şi că trageţi un loz, câştigaţi, apoi vă luaţi o gogoşă şi gata. Aţi putea crede, dacă s-ar întâmpla, că chestia asta ar putea avea vreo legătură cu mişcarea Lunii pe cerul înstelat?

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!