Părerea lui: gay-şele, cei mai buni prieteni ai femeilor smart

De Unica.ro, pe

Mi se întâmplă des să văd cum de la o nevinovată pălăvrăgeală se ajunge la conversaţia aia tâmpită în care, după ce un el pronunţă cuvântul „gay”…

… o ea îl întreabă cu un ton şăgalnic, fals inchizitorial: „Hai, zi-mi sincer, ce v-ar mai conveni vouă, bărbaţilor, să aveţi de-a face cu două lesbiene! N-aţi mai fi atât de homofobi, nu-i aşa?”.

În general, la replica asta femeile râd complice, bărbaţii îşi dau coate zîmbind tâmp, iar tipa care a spus-o trece drept genul smart, cu mintea deschisă şi zburdalnică.

Demascând ipocrizia bărbatului homofob faţă cu reacţiunea şi lesbianismul, gagica pare să treacă cu uşurinţă peste bariera prejudecăţilor sexuale. De fapt, dacă e să stai să te gândeşti o clipă, genul ăsta de situaţie în care un bărbat îşi imaginează cum e să fii răsfăţat de două lesbiene e cât se poate de improbabil.

Sau cel puţin aşa cred eu. Nu de alta, dar lesbienele, prin fişa postului, nu agreează bărbaţii şi, teoretic cel puţin, tocmai de aia sunt lesbiene. Aşadar, chiar dacă bărbaţii visează lesbiene, lesbienele nu visează nici o clipă bărbaţi. Practic, nu există relaţie posibilă între bărbaţii hetero şi lesbiene.

Cât despre amiciţie, nici nu poate fi vorba. Sincer, nu ştiu vreun bărbat care să se laude cu prietena lui lesbiană. N-am auzit nici un tip sănătos la cap spunând vreodată altui tip sănătos la cap: „Băi, să-mi bag picioarele, am o prietenă lesbiană supermeseriaşă. Mă înţeleg cu ea perfect, ieşim la bere, vorbim despre meciuri, ţine cu Steaua, mâncaţi-aş!”

Cu totul altfel par să stea raporturile dintre tipele hetero şi gay. Între femeile hetero, care se consideră destupate, şi homosexualii autentici par să se nască nişte relaţii destul de speciale. Iar în aceste vremuri stranii, în care sexele se amestecă în uriaşul blender al toleranţei, gagica liberală pare să fi găsit în gay persoana optimă pentru relaţie perfectă, bazată solid pe absenţa sexului.

Am întâlnit o sumedenie de gagici care ţin să-ţi precizeze din start, atunci când vorbesc despre un foarte bun prieten cu care se înţeleg de minune, că ştii… tipul e gay. Nu că e inginer de poduri, că e mort după viaţa şi opera lui Dalai Lama sau că e pasionat de creşterea găinilor de rasă şi că, iată, are fix aceeaşi pasiune ca ea! Nu! Singura chestie care merită spusă despre amicul ei e că nu face sex cu femei.
Iar dacă stai să detectezi nuanţa fină din vocea gagicii, ai putea observa că „a nu face sex cu femei” reprezintă pe undeva chiar o calitate. O calitate pe cât de ascunsă, pe atât de evidentă. Care ar fi aia? Păi, că un gay este simultan o femeie şi un bărbat, o amică şi un amic. Pentru femeia aşa zisă smart, gay-ul oferă toate avantajele lungilor şi stupidelor conversaţii cu prietenele, fără să fie totuşi o gagică.

Cu el se poate vorbi despre mersul la sală, despre cure şi diete, despre ţoale şi modă. La fel, gay-ul oferă şi bucuria de fi în preajma unui bărbat fără a te simţi ameninţată că vei ajunge cândva în acelaşi pat cu el. Un gay e empatic, sensibil, comunicativ, tandru, dar toate astea fără să implice costuri sexuale.

Cât despre flirtul cu un gay, eheeee, asta e pentru femeia smart cea mai cool şi delicioasă autoironie, un soi de montagne russe amoros în care se dă cu convingerea că nu riscă nici un accident sentimental, nici o dramă sexuală, nici o nenorocire casnică. Un gay este ursuleţul de pluş ideal ajuns în braţele fetiţelor mari.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!