Părerea lui: unghii false şi femei adevărate

De Unica.ro, pe

Cu ceva vreme în urmă, în autobuz, m-am holbat prosteşte la unghiile unei gagici care se ţinea de bara de sprijin având mâna la zece centimetri de ochii mei.
Nici o unghie nu era la fel cu cealaltă. Steluţe, floricele, dunguliţe, bulinuţe, norişori şi chiar o miniaturală spirală încrustată cu pietricele lucioase mi-au acaparat privirea făcând ca drumul până la Piaţa Romană să fie o experienţă memorabilă.

Îi mai lipseau câteva leduri în păr ca să arate ca o instalaţie de Crăciun. Am apreciat talentul manichiuristei, dar n-am înţeles de ce ar vrea cineva să-şi picteze unghiile. E clar că lucrarea de artă nu se află acolo ca un tablou pe peretele unei galerii. În plus, unghiile doamnei nu păreau a fi cele originale, dacă asta o fi opusul cuvântului „fals” în dicţionarul explicativ al limbii manichiuristice.

Erau nişte chestii groase ca nişte lamele din aluminiu lipite cu ceva super glue care, pentru că unghia de origine crescuse, se distanţaseră grosolan de baza ei. Era ca şi cum ai fi altoit un fildeş de elefant pe capul unui iepure năpârlit. Ulterior, am remarcat că unghiile astea false sunt o specie foarte răspândită.

Toate saloanele oferă acest serviciu, iar unele sunt chiar „specializate” în aşa ceva. Bănuiesc că femeile care-şi montează astfel de lopăţele în vârful degetelor nu vor să înoate mai repede, ci să fie mai sexy. Cum ar veni, unghiile false sunt un fel de ţâţe siliconate, mult mai kitsch, care nu ne excită şi a căror utilitate este greu de înţeles.

La ce-ţi poate folosi o unghie de plastic încovoiată şi mult prea lungă pe care sunt măzgălite modele zoomorfe de un prost gust inimaginabil? În caz de sex, nu poţi decât să-ţi răneşti bărbatul care, a doua zi, pipăindu-se, va avea senzaţia că a supravieţuit Răscoalei de la Bobâlna.

Cu o unghie din asta ai putea să amesteci în ceai, să cureţi morcovi sau să răzuieşti zăpada de pe parbriz într-o dimineaţă geroasă de iarnă. Doar că pentru aceste activităţi s-au inventat linguriţa, răzătoarea şi racleta. Fie vorba între noi, bărbaţii nu acordă unghiilor importanţa pe care le-o daţi voi.

Pentru noi, o mână frumoasă trebuie să se termine cu nişte unghii care să-i permită femeii să spele din când în când şi vasele, să nu lase urme adânci în carnea bebeluşului atunci când îi fac baie şi, esenţial, să nu ne zgârie portiera de la maşină când trag de mâner.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!