Părerea lui: pantofi de femei şi încălţări de bărbaţi

De Alin Ionescu, pe

Pentru femei, pantofii nu sunt la fel de importanţi precum sunt ei pentru bărbaţi. Sunt mult mai importanţi.
Bărbaţii obişnuiţi, nu mă refer aici la metrosexuali şi pedanţi, au nişte criterii destul de inflexibile în privinţa alegerii unei perechi de pantofi. În general, ei aleg o marcă verificată în timp, care oferă rezisternţă la intemperii, e robustă şi întotdeauna comodă.

N-am cunoscut un singur bărbat care să se plângă că-l strîng pantofii. În schimb, pentru femei alegerea şi purtarea unei perechi de pantofi e o efigie a personalităţii, un element de stil şi o formă de autodefinire. Odată cumpăraţi şi depozitaţi în dulapuri, pantofii femeilor devin deja o colecţie, un fel de insectar cu minuni.

Femeile îţi admiră în taină pantofii

Am senzaţia că de multe ori, atunci când sunt singure, când bărbaţii lor sunt departe, în lumea dezlănţuită, femeile îşi admiră în taină pantofii, îi probează şi merg cu ei prin casă, admirându-se în oglinzi. Cu toate astea, de fiecare dată când e vorba să încalţe o pereche de pantofi cu care trebuie să iasă în oraş, femeia intră într-o stare de panică. Fără pantofi, multe întîrzieri ar fi imposibile.

Bărbaţii nu îţi studiază pantofii

Săptămîna trecută, un înalt reprezentant al unei organizaţii financiare a fost surprins cu un pantof găurit. A fost un adevărat scandal public. Nici un bărbat nu l-a apărat pe Jeffrey Franks. Nimeni nu s-a ridicat să spună că bărbaţii se încalţă şi ies din casă fără să se uite cu atenţie la ce se află în picioarele lor.

Ei bine, de data asta o să-l apăr cu bucurie pe dl. Franks şi asta pentru că „Spune-mi cu ce te încalţi ca să-ţi spun cine eşti” nu este nici pe departe o vorbă pe care bărbaţii să şi-o asume. Da, doamnelor şi domnişoarelor, bărbaţii nu vor observa niciodată că pantofii lor sunt în neregulă decît dacă vor simţi apă înăuntru. Şi asta pentru că noi nu ne studiem şi nu ne admirăm perodic pantofii în oglindă înainte de a ieşi în oraş.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!