„Cumpără şi fugi!” – acesta e sloganul nostru

De Alin Ionescu, pe

Înainte de orice altceva, vă urez un an nou, plin de bune dispoziţii, sănătate şi vise împlinite! Acum, odată ce urările au fost făcute, să începem cu dreptul: dreptul nostru,
al bărbaţilor, de a nu distinge diferenţele majore dintre o bluziţă galben pai şi o bluziţă galben grapefruit sau dintre o fustă vişinie cu pense şi una vişinie, dar fără pense. De fapt, ceea ce vreau să spun este că noi, băieţii din jurul şi din viaţa voastră, nu prea reuşim să ochim dintr-o privire micile diferenţe care fac deliciul universului vostru de preocupări.

„Aveam senzaţia că mă aflu în India, în juriul unui concurs de recunoscut, sortat şi identificat gemeni locali”

Să luăm de exemplu o coafură nouă! Am o foarte bună prietenă care şi-a schimbat look-ul în perioada sărbatorilor, abandonându-ţi vechea tunsoare pentru una nouă. La prima înfăţişare cu noua frizură a aşteptat săraca cât a aşteptat apoi a izbucnit: „Hei, tu nu observi ceva schimbat la mine?” Fireşte că nu observasem nimic, dar după ce mi-a spus, studiind-o cu oarecare atenţie, am realizat că se schimbase ceva la ea, dar nu puteam preciza exact ce anume.

A fost nevoie de un mic interogatoriu, care elimina răspunsuri precum „ţi-ai făcut unghiile” sau „acum eşti încălţată cu cizme faţă de ultima dată când ne-am văzut şi aveai papuci de casă” pentru a-mi da seama că da, părea spălata pe cap, ceea ce însemna că-şi schimbase freza.

La fel este şi cu marea problemă a micilor diferenţe dintre obiectele de vestimentaţie. Aceste diferenţe, ce pot face pentru voi deliciul unor adevărate simpozioane de fashion, nu sunt pentru noi decât nişte misterioase nuanţe imperceptibile. Am stat minute în şir uitându-mă prostit la două bluziţe sau la două eşarfe, chinuindu-mă ca un măgar înhămat la o basculantă să identific diferenţele.

Pur şi simplu nu reuşeam să văd în ce constau acele deosebiri şi aveam senzaţia insuportabilă că mă aflu undeva în India, în juriul unui concurs de recunoscut, sortat şi identificat gemeni locali.

Citeşte continuarea în pagina următoare

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!