Păpuşile vedetelor din România

De Cristina Popa pe 10 ianuarie 2010

Dacă peste Ocean există mai multe opţiuni de păpuşi de vedetă: Angelina Jolie, Gwen Stefani şi Britney Spears fiind doar câteva exemple, în România, copiii şi colecţionarii de jucării se pot…


… bucura de exemplare realizate după chipul şi asemănarea Nadiei Comăneci, Cleopatrei Stratan sau al Oanei Zăvoranu.

Păpuşa Nadia

Cea mai recentă păpuşă de vedetă apărută în România este cea a Nadiei Comăneci.

Pe 6 decembrie 2009 în incinta unui mall din Capitală a avut loc lansarea oficială a păpuşii ce păstrează imaginea gimnastei care în 1976, la Montreal, a primit, pentru prima dată în istoria acestui sport, nota 10.

Preţul unei păpuşi Nadia (made in Romania de Fabrica Arădeanca) este de 100 de lei şi poate fi achiziţionată din librăriile Diverta. Deşi în momentul de faţă au fost fabricate doar 500 de exemplare, pe viitor, producătorii intenţionează să crească producţia la 2000 de jucării pe lună.

Profitul încasat în urma vânzării păpuşilor este destinat programului „10 pentru gimnastică” demarat de Fundaţia „Nadia Comăneci”, program ce sprijină pregătirea unor gimnase sub 10 ani.

Păpuşile vedetelor din RomâniaPăpuşa Cleopatra Stratan

Pe 19 iulie 2009, la vârsta de 5 ani, fata lui Pavel Stratan, Cleopatra Stratan, cu ajutorul aceleiaşi fabrici de jucării, Arădeanca, a lansat şi ea o păpuşă.

Primul stoc de 350 de exemplare s-a epuizat încă de la prima sesiune de autografe.

Probabil, cea mai de succes jucărie de până acum, o reproducerea la scara redusă a imaginii Cleopatrei din primul ei videoclip, are şi talent muzical.

Preţul unui exemplar fiind de 130 lei.

Păpuşile vedetelor din RomâniaPăpuşa Oana Zăvoranu

Prima păpuşă realizată după chipul şi asemănarea unei vedete din România a fost cea a Oanei Zăvoranu, a cărei lansare oficială a avut loc pe 24 decembrie 2007. 

Cu tatuaje, piercing  şi îmbrăcăminte în stilul reprezentativ al vedetei, 500 de păpuşi (ediţie limitată) au putut fi comandate direct de pe site-ul Oanei la preţul de 180 lei.

Păpuşa Adrian Mutu, Elena Udrea sau Elena Băsescu

O simplă idee, o propunere sau un demers mai mult sau mai puţin înaintat, se pare că singura fabrică de păpuşi din România şi-a dorit şi îşi doreşte să scoată pe piaţă şi alte jucării inspirate din lumea mondenă autohtonă.

Astfel, dacă imediat după lansarea păpuşii Nadia, Octavian Fânaţă, directorul comercial al „Arădeanca” declara pentru „Libertatea” că şi-ar dori o jucărie care să aibă chipul fotbalistului Adrian Mutu, în vara lui 2008 existau  zvonuri că ne vom putea juca cu cele două Elene rămase în viaţă în politica a României – Elena Udrea şi Elena Băsescu.

La scurt timp însă, conducerea frabricii a dezminţit lansarea celor două jucării, în timp ce surse PD-L au menţionat că cele două doamne politician nu ar fi fost de acord cu propunerea venită din partea „Arădeanca”.

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"