Pantalonii harem, o piesă vestimentară controversată

De Diana Sorescu pe 19 iulie 2010

Femeile îi consideră super-trendy, bărbaţii nu fac diferenţa între ei şi un sac de rafie. Vorbim despre pantalonii cu iz oriental şi turul lăsat. Foarte lăsat!

Îi admirăm pe catwalk, purtând semnăturile marilor designeri precum Chloe, dar îi observăm şi pe stradă, în peisajul urban. Cu siguranţa acest model a devenit un must-have. Sau nu?

Pantalonii harem pentru femeia modernă

Pantalonii harem sau hammer (denumiţi astfel după celebrul rapper al anilor `80, MC Hammer) sunt o piesă vestimentară inedită ca şi croială, un melanj între fusta maxi şi pantalonii skinny.

Cu o bandă mai lată în jurul taliei, cu turul foarte lăsat, buzunare laterale ample şi strânşi pe gleznă, acest model te transformă pe dată într-o Şeherezadă modernă! unica.ro îţi propune trei variante de asortare, cu care să mergi la sigur!

Trei combinaţii, o singură piesă de bază! 


Înainte de toate, este foarte important să ştii că în cazul pantalonilor harem deviza „less is more” se aplică cu succes. Ţinuta o să graviteze în jurul lor, aşa că nu exagera cu accesoriile!
1. Pentru zi, ideali sunt jeansii harem sau, pentru că este vară, pantalonii din materiale fluide. Asortează-i cu eternul şi niciodată desuetul maiou alb, simplu, cu o pereche de sandale romane ori flip-flops, nişte ochelari de soare oversized şi câteva brăţări fixe, colorate.
2. Seara optează pentru o salopetă harem. „Asezoneaz-o” cu o pereche de pantofi peep-toe, cu platformă, nişte cercei rotunzi, mari şi un machiaj mai accentuat la ochi.
3. Îţi vine să crezi sau nu, îi poţi purta şi la birou! Îmbracă un model din tafta sau bumbac, alege pentru partea de sus un tricou cu imprimeu haios şi o vestă simplă şi completează outfit-ul cu o pereche de pantofi cu toc şi o coafură lejeră, dar ceva mai sofisticată. Ah, şi nu uita de atitudine!
Sfat: Dacă esti mignonă ar trebui să eviţi pantalonii harem pentru că scurtează silueta. Totuşi, dacă îţi plac foarte mult, poartă-i doar în combinaţie cu sandale foarte înalte ori pantofi cu platformă.
Tu cum pledezi? Ai deja o pereche în garderobă, îţi plac şi vrei să îţi cumperi sau nici nu te gândeşti să porţi aşa ceva?

Vezi în Galeria Foto de mai jos cum poartă vedetele pantalonii harem!

Foto: Hepta

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"