(P) Veliko Târnovo, cel mai frumos oraș medieval din Bulgaria

Veliko Târnovo, cunoscut ca „Orașul Țarilor” pentru că a fost capitala Țaratului Vlaho-Bulgar în perioada 1185-1393, este una dintre cele mai fermecătoare destinații de vacanță de la vecinii din sud, care te va cuceri cu fiecare pas descoperit.

Orașul poate fi explorat într-un pelerinaj plin de inspirație de la Europa Travel, cel mai mare turoperator low-cost din România care în ultimii ani a dus în vacanță peste 250.000 de turiști ce au ales să călătorească în cele mai populare destinații beneficiind de cele mai mici tarife de pe piață și servicii ireproșabile de vacanță. Turoperatorul îți oferă o paletă complexă de produse low-cost, de la sejururi și circuite, până la pelerinaje sau vacanțe exotice.

Atmosferă medievală versus atracții cosmopolite

Situat într-o zonă deluroasă, Veliko Tarnovo atrage foarte mulți turiști străini care vin să exploreze minunatul oraș cu iz medieval, imagini pitorești și atracții interesante. Splendid amplasat de-a lungul râului Yantra, pe trei dealuri, Tsarevets, Trapezița și Sveta Gora, Veliko Tarnovo este locul perfect pentru iubitorii de palate, cetăți, mănăstiri și case vechi din piatră. Foarte aproape de aici vei găsi și orașul Arbanassi, care se mândrește cu casele sale istorice din secolele XVI-XVII, multe dintre ele transformate în muzee, biserici și mănăstiri.

Pe lângă elementele care te poartă cu gândul la timpurile medievale, orașul mai oferă și numeroase atracții moderne, care să satisfacă toate nevoile turiștilor. Vei întâlni aici numeroase restaurante, puburi și terase cochete cu mâncăruri delicioase la prețuri decente. Stațiunea este excelentă și pentru cumpărături de orice fel, de la suveniruri la haine, bijuterii, genți sau pantofi, toate realizate manual. Descoperă magazine de antichități, buticuri de îmbrăcăminte, ateliere de lucru unde meșteșugarii bulgari vopsesc, sculptează sau lucrează cu migală bijuterii valoroase.

Străzi cu poveste din Veliko Tarnovo

Într-un pelerinaj în Veliko Târnovo plimbă-te pe străduțele înguste și pietruite, care adăpostesc biserici medievale și case pitorești cu arhitectura tradițioanlă. Bucură-te de priveliștile uluitoare asupra orașului, vizibile de pe dealul Tsarevets, unde vei avea ocazia să vizitezi și impresionanta fortăreață. Cetatea a fost cândva și casă regală și palat patriarhal, iar o parte a cetății a fost reconstruită chiar în spiritul medieval.

Acoperind o zonă extinsă a dealului, o plimbare în cadrul cetății este plăcută și binevenită, cu atât mai mult cu cât te poți delecta cu vederile impresionante atât asupra stațiunii Veliko Tarnovo, cât și asupra orașului Arbanassi. Pe același deal se găsește și reședința Patriarhiei Bulgare, care este reprezentată în prezent de Catedrala Patriarhală Înălțarea Domnului.

De Geanina Ichim

Oferta Speciala Pelerinaj Veliko Tarnovo

Tarif: 315 Lei/persoana, 1 noapte de cazare cu mic dejun la hotel 2-3*, transport autocar, insotitor de grup. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.    

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Divertisment
Vă recomandăm: