(P) Vacanță activă cu cei dragi, în Mallorca

Mallorca, una dintre cele mai populare destinații de vacanță din Insulele Baleare, oferă vizitatorilor săi plaje maiestuoase, alături de facilități excelente și oportunități diverse de relaxare și distracție. Cea mai mare insulă spaniolă este situată în partea de vest a Mării Mediterane, la o distanță de câteva ore de Barcelona.

Atracții pentru toată familia

Mallorca este încărcată de istorie și obiective turistice, de la castele și grădini încântătoare la peșteri minunate și munți spectaculoși, astfel că o vacanță pe această insulă cosmopolită în va fi cu adevărat memorabilă. Capitala Palma de Mallorca este și ea o atracție în sine, bogată în construcții de patrimoniu, precum și muzee sau galeriile de artă.

La Seu este cu siguranță bijuteria arhitecturală a insulei, fiind una dintre cele mai spectaculoase catedrale gotice din Europa, cu un interior care dezvăluie întreaga istorie a artei insulei Mallorca, de la catapetesmele sale gotice și baroce la faimoasele lucrări din aur, o adevărată comoară a catedralei, ce merită explorată. Faimosul arhitect catalan Antoni Gaudi a venit cu adăugiri inspirate la catedrală, inclusiv un baldachin magnific în prezbiteriu.

unica-mallorca-19-04-2017-chrt-2

În fața Catedralei se găsește Palatul Almudaina, o construcție impresionantă care datează încă din epoca romană, ce adăpostește și Capela Santa Ana, una dintre cele mai frumoase din oraș. Printre atracțiile palatului se remarcă Torre del Angel – Turnul Îngerului, o reprezentare a Arhanghelului Gabriel, construită în secolul XIV.

Cele mai pitorești așezări

Poziționat în inima lanțului muntos Tramuntana, Valldemosa este unul dintre cele mai frumoase orașe din Mallorca, locul care i-a inspirat pe scriitoarea franceză George Sand și pe compozitorul Frederic Chopin, care oferă și astăzi locuri uluitoare ce te îndeamnă la visare. Acest loc idilic care atrage destul de mulți turiști, mai ales în sezonul estival, își păstrează încă un anumit farmec medieval.

Pe coasta de nord a insulei poți vizita și Puerto de Soller, un frumos oraș-port mai puțin aglomerat decât alte zone din Mallorca, unde Munții Tramuntana oferă o priveliște splendidă, un fundal minunat pentru orele petrecute la plajă. Această zonă este deservită de o cale ferată șerpuitoare care traversează locuri de poveste ale insulei, așa că nu este nevoie să închiriezi o mașină pentru a ajunge aici.

De Geanina Ichim

Oferte de vacanta Mallorca

Hotel Palma Mazas 2* – tarife de la 477 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Divertisment
Vă recomandăm: