(P) Sejur cu iz romantic în Mallorca

Orașele vibrante cu străzi medievale, satele de munte cu acoperișuri din țiglă și plajele albe pe care merită să le străbați la apus de soare, toate fac parte dintr-un decor impresionant al insulei Mallorca, locul de care s-au îndrăgostit marii artiști ai lumii, compozițori, pictori sau vedete internaționale.

Cea mai calmă insulă din Mediterană

Mallorca este locul care te inspiră și de care ți-ar fi imposibil să nu te îndrăgostești, mai ales de peisajele dominate de coline montane, cu superbe golfuri cu ape în nuanțe de lapis lazuli, plaje albe și orașe din piatră.

Isla de la Calma, așa cum a fost numită de scriitorul Santiago Rusiñol, este locul cu ”soare tot anul”, așa cum declara marele Frédéric Chopin. Tot aici, peisajele luxuriante și atmosfera cu iz de vida bonita, completează un tablou romantic care ți se întipărește în suflet.

Pentru îndrăgostiții sau romanticii incurabili un sejur în Mallorca poate fi cea mai inspirată alegere. O plimbare la apus pe una dintre cele mai frumoase plaje ale insulei este obligatorie. Alege plaja Formentor de la capătul Munților Sierra de Tramuntana, micuța Cala d’Or compusă din nisip auriu și împrejmuită de vegetație de-a lungul unui golfuleț turcoaz, ori Playa de Palma, aflată la o aruncătură de băț de capitală.

unica-mallorca-10-05-2017-chrt-2

Pe urmele artiștilor în plimbări romantice

La fel de boeme pot fi promenadele pe străzile pavate cu piatră brută ale orașului vechi din capitala Palma de Mallorca. Imediat după apusul soarelui, orașul vibrează de voie bună și de turiști care se opresc în numeroasele restaurante, baruri și pub-uri pentru a petrece în stil spaniol. Palma este plină de restaurante dedicate cuplurilor, care sunt întâmpinate cu cine festive cu lumănărele și meniuri atent selectate, alături de șampanie, vinuri spumate și deserturi rafinate.

Tot din Palma poți face o plimbare alături de persoana iubită în trenul de epocă, care îți va aminti de șederea pe insulă a compozitorului Chopin care a locuit un an în Valldemossa alături de scriitoarea George Sand, pe numele său Amantine Lucile Aurore Dupin. Dacă vrei să pășești pe numele celor doi artiști, descoperă și tu cel mai pitoresc orășel de munte din Mallorca, renumit pentru podgoriile de viță de vie, plantațiile de portocali și casele cu acoperișuri din țiglă în nuanțe precum mierea.

De Mădălina Isar

Oferte de vacanta Mallorca

Hotel Marbel 3*tarife de la 539 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. *Plecare din Cluj-Napoca. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Divertisment
Vă recomandăm: