(P) Sejur cu influențe orientale în Larnaca

De Unica.ro pe 05 martie 2018
Petrece o vacanță ca în basme pe coasta de sud a Ciprului, unde te așteaptă stațiunea Larnaca cu plaje întinse cât vezi cu ochii scăldate de apele spumoase ale Mării Mediterane, precum și cu numeroase atracții istorice, culturale și religioase.

Descoperă Larnaca –  destinația „vedetă” a noului sezon estival și profită de reducerile speciale pregătite de turoperatorul low-cost Europa Travel, care a lansat în premiera charterele cu avionul în Cipru de Sud la tarife imbatabile și servicii de calitate.

Distracție pentru toți membrii familiei

Larnaca este vestită pentru plajele sale spectaculoase printre care se remarcă Mackenzie, Perivolia, Cape Kiti și Finikoudes, orașul fiind străbătut de o faleză lungă, încadrată de palmieri, ce îți poartă pașii spre cafenele cochete, baruri, restaurante și taverne primitoare.

Dacă ești dornic de aventuri acvatice și iubești adrenalina oferită de toboganele înalte, la aproximativ 40 km de Larnaca, în stațiunea Ayia Napa, se găsește impresionantul parc acvatic Water World, care îi va cuceri iremediabil atât pe cei mici, cât și pe cei mai mari, și pe care îl poți descoperi în sejurul tău low-cost de la Europa Travel.

O altă mare bucurie pentru copii poate fi și o vizită la Muzeul Bufnițelor, din cadrul Complexului Muzeal Theasis, cunoscută și sub denumirea de Casa de Cultură a Înțelepciunii și a Artelor. În afară de colecția impresionantă de efigii ce conțin simbolul bufniței, vei găsi aici, în jurul muzeului, și minunate grădini tropicale cu mici iazuri cristaline.

Moștenirea istorică și influențele otomane

Larnaca adăpostește numeroase atracții turistice pe care le poți bifa prin simple plimbări la pas de-a lungul stațiunii sau în excursii opționale de la Europa Travel. Printre reperele de seamă ale orașului se numără Castelul Larnaca, o fortăreață otomană medievală ridicată în secolul XIV, folosită de-a lungul timpului pentru apărare, ca birou de poliție sau închisoare. Astăzi, edificiul găzduiește Muzeul de Istorie, unde sunt expuse numeroase obiecte arheologice, arme și articole de uz casnic. În plus, din vârful castelului te poți bucura de o panoramă splendidă asupra stațiunii și a mării.

Nu rata aici nici Biserica ortodoxă Sfântul Lazăr ce datează din secolul al IX lea, ce a fost transformată de către otomani în moschee. În secolul al XVII lea, edificiul de cult a fost restaurat în stil baroc. Se spune că aici a fost înmormântat Lazăr, care a trăiat în Larnaca timp de 30 de ani, după Invierea sa. Biserica Sfântului Lazăr găzduiește și un mic muzeu cu icoane bizantine și alte obiecte religioase.

De Geanina Ichim

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Cipru de Sud

Hotel Amorgos Boutique 3* – tarife de la 465 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport avion, transfer aeroport-hotel-aerport, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"