(P) Santorini, cea mai spectaculoasă insulă din Marea Egee

Frumoasă ca o poezie, ar spune un artist. Specială și plină de viață. Boemă, cu atmosferă de poveste, arhitectură unică și o poziție incredibilă, Santorini este visul oricărui turist. Inclusă în top cele mai romantice destinații din lume, dar și pe listele cu locuri de văzut măcar o dată în viață, Santorini este perla coroanei a Greciei.

Un paradis tipic grecesc

Santorini s-a format în urma celei mai puternice erupții vulcanice din lume, acum aproximativ 3600 de ani, care a determinat formarea unei caldere, pe marginea căreia au fost ridicate căsuțe cochete cu vederi de basm.

Încă din cele mai vechi timpuri, Santorini a fost o falnică cetate bogată, considerată un oraș-stat independent unde localnicii erau preocupați cu agricultura, culturile de viță de vie, măslini și roșii. Potrivit legendelor grecești, această cetate înfloritoare a fost înghițită de ape și magma vulcanică stârnind mânia zeilor. Din acest motiv unii istorici o consideră străvechea Atlantida.

O cultură străveche și peisaje de basm

De-a lungul timpului aici au înflorit numeroase civilizații precum cea minoică, romanii, venețienii  sau otomanii, toate popoarele și-au lăsat amprenta într-un fel sau altul pe acest pământ vulcanic care se laudă cu cele mai frumoase vederi din lume.

Santorini este locul acela tihnit care îți intră în suflet de la primul contact. Găzduiește unele dintre cele mai frumoase sate din lume, locuri desprinse din povești unde răsăritul soarelui care dă slipiri mării, sau apusul care îmbracă casele albe în culori pastelate, sunt imaginile de la ordinea zilei. Aici frumusețea este ceva comun, la care oricine are acces fie că se află pe marginea calderei în Oia, fie pe plajele cu prundiș negru ori roșu burgund.

Cea mai bine dezvoltată plajă a insulei este Kamari, compusă din mici pietricele vulcanice negru precum abanosul, poziționatî în partea de est a insulei, fiind dotată cu șezlonguri, beach baruri și centre pentru sporturile nautice. La fel de populară este Perissa care are cel mai fin nisip negru de pe insulă. O găsești în satul Emporio, fiind una dintre preferatele familiilor cu copii datorită valurilor calme fără curenți.

De Mădălina Isar

Oferte de vacanta Sejur Santorini

Hotel Aliatarife de la 414 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. *Oferta Speciala – Taxe de Aeroport Gratuite!!! Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Divertisment
Vă recomandăm: