(P) Invitație la nunta anului 2018 : Meghan Markle și Harry

De Unica.ro pe 16 mai 2018

Sâmbătă, 19 mai 2018, va avea loc căsătoria Prințului Harry cu Meghan Markle. Nunta regală poate fi considerată cel mai important eveniment al anului, și va fi urmărită de oameni de pe întreg mapamondul. Decizia cuplului de a se căsători într-o zi de sămbătă nu respectă tradiția Casei Regale Britanice, întrucât nunțile regale au loc de obicei într-o zi din timpul săptămânii. Ducele și Ducesa de Cambridge s-au căsătorit într-o zi de vineri, iar regina Elisabeta a- II-a într-o zi de joi.

Data aleasă coincide cu finala Cupei Angliei (FA Cup) jucată pe Wembley, un meci la care cavalerul de onoare al Prințului Harry, de obicei participă pentru a oferi trofeul, deoarece este președintele Asociației de Fotbal din Anglia.

Un motiv al alegerii acestei date poate fi și nașterea recentă a Ducesei de Cambridge. Aceasta a avut nevoie de o perioadă de recuperare după nașterea celui de-al treilea copil, Prințul Louis.

Invitațiile de nuntă respectă tradiția regală de atâția ani și au fost create de firma Barnard &Westwood,  care a realizat și invitațiile de la nunta Prințului William cu Kate.

Folosind cerneală americană pe hârtie englezească, fiecare invitație de nuntă a fost tipărită în auriu și negru, apoi lustruită pentru a străluci. Marginile invitațiilor sunt aurite, iar în centrul lor apare insigna Prințului de Wales, care reprezintă trei pene.

Având în vedere că este vorba despre o nuntă regală, specialiștii Deluxe Cards consideră că la un astfel de eveniment ar fi fost potrivite invitații nuntă pline de rafinament și mult bun gust pe stilul clasic tipărite cu tehnica mixtă: folio și intaglio. Tiparul intaglio reprezintă primul procedeu de tipar din istorie care datează din anul 1430 și a fost folosită și la tipărirea bancnotelor.

Invitațiile la nunta regală au fost trimise în numele Prințului Charles, Prințul de Wales și tatăl lui Harry. Cei care au primit invitații vor putea participa la recepția oferită de Regină, de la Castelul Windsor.

Căsătoria Prințului Harry cu Meghan Markle va avea loc la Capela St. George, de la Castelul Windsor, la ora 12 p.m.

În fața altarului de la Capela St. George au spus DA  mai mulți membri ai familiei regale. Este o tradiție ca membrii Casei Regale să se căsătorească în această capelă. Capela datează de cinci secole și are aproximativ 800 de locuri.

Cu o săptămână înainte de nuntă, regina Elisabeta a-II-a a semnat The Instrument of Consent – documentul oficial care îi acordă permisiunea nepotului să se căsătorească cu logodnica sa.

Tortul de la nunta regală va fi cu lâmâie și soc, acoperit cu glazură de unt și decorat cu flori proaspete. Acesta va fi realizat de maestrul bucător Claire Ptak, proprietara Violet Bakery.

Philippa Craddock, unul din furnizorii casei regale britanice, va fi cea care se va ocupa de aranjamentele florale de la nuntă. Floriștii coordonați de ea se vor ocupa de aranjamentele de la Palatul Buckingham și de la Capela St. George, acolo unde va avea loc ceremonia. Pentru realizarea aranjamentelor florale se vor folosi ramuri de fag, mesteacăn și carpen, trandafiri albi, bujori și degețele din grădinile și parcurile de pe Domeniul Coroanei și domeniul Castelului Windsor.

Muzica pentru slujbă va cuprinde o serie de imnuri bine cunoscute și opere corale sub îndrumarea lui James Vivian, directorul de muzică de la Capela St. George.

Muzica, florile, decorațiunile, recepția și restul aspectelor legate de nuntă vor fi plătite de familia regală.

Această nuntă, ca toate nunțile, va fi cu siguranță un moment plin de distracție și bucurie, care va reflecta personalitățile miresei și mirelui.

Potrivit unui comunicat venit de la Palatul Kensington mirii speră că această zi va oferi oamenilor șansa de a fi împreună și de a se bucura de atmosfera din această zi specială. Cu siguranță va fi o zi de neuitat nu doar pentru miri și cei aproximativ 600 de invitați, ci și pentru toți cei care așteaptă acest eveniment cu mare interes.

 

Povestea neștiută din viața Petrei Kvitova, cea care a detronat-o pe Simona Halep în clasamentul WTA

Povestea neștiută din viața Petrei Kvitova, cea care a detronat-o pe Simona Halep în clasamentul WTA