(P) Între plajă și vizite istorice, într-un sejur în Kusadasi

De Unica.ro pe 31 iulie 2018
Una dintre cele mai importante destinații din Turcia, Kusadasi te așteaptă să petreci un sejur de neuitat pe coasta Mării Egee. În plus, apropierea de o sumedenie de situri istorice de seamă îți asigură zile pline de explorare, combinate cu momentele de destindere de la plajă. De altfel, clima tipic mediteraneană, cu peste 300 de zile însorite pe an, oferă tuturor doritorilor un lung sezon turistic.

Descoperă orașul-stațiune Kusadasi prin cele mai bune programe de la Europa Travel, care te invită să petreci un sejur de vis la malul mării, într-o atmosferă tipic turcească la tarife reduse începând cu numai 109 euro + 329 lei/persoana – valabil pentru plecarile din 11 si 17 august, în limita locurilor disponibile!

Plaje spectaculoase și atracții în Kusadasi

Dominat de plajele întinse cu nisip fin, Kusadasi este locul ideal în care să te bucuri de soare și de apele calde de mici adâncimi, potrivite și pentru familiile cu copii. Caracterizată prin facilități excelente ce includ șezlonguri și umbreluțe, precum și numeroase centre de sporturi nautice, stațiunea îți oferă un sejur în care niciun moment nu va fi irosit. Fie că preferi să stai și să citești la malul mării sau, dimpotrivă, ești dornic de activități pline de energie, de toate te poți bucura aici. Te poți încumeta la windsurfing sau schi nautic sau să pornești în excursiile opționale organizate de Europa Travel.

După o astfel de zi petrecută la malul mării, pe măsură ce apusul de soare colorează încet-încet stațiunea în nuanțe roșiatice și oranj, cafenelele și restaurantele de pe faleza plină de palmieri, încep să se aglomereze, iar aromele îmbietoare să te ademenesc. De la fructe de mare proaspete la specialități locale din carne de miel, precum și faimoasele deserturi turcești sunt de nerefuzat, așa că oricând trebuie să fii pregătit și pentru acest răsfăț. Iar dacă simți că este prea devreme pentru ca seara să se încheie, Europa Travel îți propune să participi opțional la o seară turcească de excepție.

Atracții de văzut în împrejurimi

Kusadasi te surprinde și cu alte atracții în afară de mare și plaje spectaculoase. În timpul domniei otomanilor, stațiunea s-a dezvoltat foarte mult și vei putea observa acest fapt prin structurile glorioase care îi domină locurile. Cea mai importantă construcție otomană din Kusadasi este Öküz Mehmed Pasha Caravanserai. Porțile și zidurile cetății, numeroasele moschei din centrul orașului, precum și cetatea castelului din Pigeon Island au fost construite în perioada otomană, reflectând stilul arhitectural al epocii. De altfel, „Kusadasi” înseamnă „insula pasăre”, denumire pe care și-a luat-o de la Insula Porumbelului.

Iar dacă vrei să îți umpli zilele de vacanță explorând și mai mult atracțiile istorice din zonă, nu rata excursia opțională de la Europa Travel la Efes, odată cel mai important centru comercial al Anatoliei de Vest. Orașul însuși și ruinele sale extinse, inclusiv teatrul și biblioteca, se găsesc pe marginea unei văi fertile, care îți oferă priveliști de neuitat, ideale pentru a imortaliza locuri superbe și amintirile frumoase ale unei experiențe de vacanță.

De Geanina Ichim

Sursa foto: flickr.com

Oferte Speciale Sejur Kusadasi

Hotel Albora 3* – Ladies Beach – tarife de la 109 euro + 329 lei/persoana – valabil pentru plecarile din 11 si 17 august! 6 nopti de cazare cu demipensiune, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Ce a făcut Michelle Obama când o profesoară i-a spus că nu este suficient de bună pentru a fi admisă la Princeton

Ce a făcut Michelle Obama când o profesoară i-a spus că nu este suficient de bună pentru a fi admisă la Princeton