(P) Importanța folosirii plăcilor de silicat de calciu la construirea șemineului

De unica pe 14 septembrie 2018
Un șemineu este unul dintre cele mai îndrăgite obiecte de design interior. Proprietarii de vile doresc mai toți să îl aibă, deoarece are o dublă funcție: estetică și de încălzire a locuinței. Dar pentru a genera un climat de confort, un șemineu  trebuie să fie realizat cu mare atenție. Și desigur, cu ajutorul specialiștilor!

Căptușirea șemineului cu materiale de calitate radiante și izolante este esențială pentru:

– creșterea gradului de eficiență oferit de acest mijloc de încălzire cu lemne;

– menținerea căldurii mai multă vreme în camera unde este amplasat;

– evitarea incendiilor, în condițiile în care produsele de ardere nu se răcesc prea rapid.

Există diferite tipuri de materiale izolante pentru șeminee, unele fiind diferite pentru focar și coșul de fum. Cele mai noi dintre ele sunt produsele pe bază de silicat de calciu. Ele sunt fabricate în Germania, includ un grad mare de inovare și sunt extrem de importante pentru creșterea performanței și fiabilității șemineelor ce se construiesc în prezent.

SILCA este o companie multinațională care devine tot mai cunoscută și la noi în țară, pentru produsele sale calitative. În România se caută tot mai frecvent materiale termoizolante de calitate. Aceste plăci cu silicat de calciu speciale pentru sobe semineu sau orice altă categorie de șeminee, se găsesc în toate magazinele grupului PEFOC.ro.

Plăci germane de construcție pentru șeminee

Există în prezent în oferta nemțească două tipuri de plăci pentru șeminee utilizate frecvent pentru căptușirea focarelor și coșurilor de fum:

– SILCA 250KM;

– SILCAHEAT 600C.

Sunt plăci termoizolante și radiante populare în întreaga Europă, aprobate de către Institutul German de Tehnologia Construcțiilor din Berlin. Principalele componente ale plăcilor de silicat de calciu SILCA sunt varul și nisipul, clasificate drept materiale de construcție sigure pentru sănătatea umană și prietenoase cu mediul înconjurător.

Toate produsele SILCA tip plăci sunt realizate prin utilizarea echipamentelor tehnologice moderne ce permit un înalt control al calității, specific german. Nu conțin azbest, îmbină confortul termic radiat cu cerințele actuale în materie de siguranță în construcții. Ușor de manevrat și de prelucrat, asigură o asamblare eficientă și economică, iar design-ul șemineului poate să fie extrem de divers, deoarece panourile respective se pot tăia după dorință. Se pot decupa chiar și segmente de forme neregulate, care pot să fie folosite cu succes pentru a construi un semineu unicat, extrem de spectaculoas.

Plăcile izolatoare din silicat de calciu germane SILCA 250KM sunt eficiente pentru protecția pereților împotriva temperaturilor înalte atunci când sunt poziționate în spatele unui șemineu care emană căldură.

Sunt calitative, dar au anumite limitări în privința radiației căldurii emanată de focarul șemineului, în comparație cu SILCAHEAD 600C, plăci care oferă un confort termic sporit în camerele în care șemineul este montat.

 

SILCAHEAD 600C – fabricate dintr-un material hibrid ușor, dar rezistent la temperaturi înalte, sunt compuse din silicat de calciu și carbon. Cu un  conținut special de grafit, ele nu sunt plăci de izolat, ci plăci radiante pentru transfer termic. Ele pot fi folosite cu succes în combinație cu panourile izolatoare SILCA 250KM.

Plăcile SILCAHEAT 600C  sunt rezistente la temperaturi mari, de până la 1000 grade Celsius, precum și la șocuri termice, deși sunt extrem de ușoare.

Panourile pentru coș de fum SILCAHEAD 600C sunt total diferite de soluțiile anterioare bazate pe materiale de construcție masive: ciment sau șamotă. Marele avantaj este că aceste panouri ignifuge (clasa A1) transferă direct căldura camerei de ardere.

Contactează și tu specialiștii de la Alego sau PEFOC și garantat vei avea parte de șemineul mult visat. Și de o calitatea superioară!

Carol, fiul lui Șerban Ionescu și al Magdei Catone, este la fel de talentat ca părinții săi

Carol, fiul lui Șerban Ionescu și al Magdei Catone, este la fel de talentat ca părinții săi