(P) Descoperă Veneția, un adevărat muzeu plutitor în aer liber

Declarat patrimoniu al umanității de către UNESCO încă din anul 1979, Veneția este una dintre cele mai populare destinații de vacanță din Europa și din întreaga lume, care se mândrește cu o istorie culturală bogată și o multitudine de atracții naturale. Oraș construit pe 118 insule, Veneția are aproximativ 150 de canale și peste 400 de poduri, astfel că explorarea sa pe îndelete nu poate decât să scoată la iveală locuri pline de culoare.

Agale, cu gondola prin Veneția

Orașul italian se mândrește cu unele dintre cele mai bune colecții de artă europeană, precum și cu o serie de biserici de renume, iar printre simbolurile sale se numără insulele deosebite, dintre care se remarcă Lido, unde există și o plajă.

Una dintre cele mai populare activități din Veneția este plimbarea cu gondola pe canalele orașului, care îți oferă o perspectivă foarte bună asupra împrejurimilor, perfect să-ți continui explorarea și „pe pământ”. Rătăcește pe străzile Veneției și bucură-te de peisaje. Pe străzile pietruite găsești biserici și case tradiționale cu mușcate colorate în ferestre.

Vizitează Veneția în vacanța de 1 Mai!

Una dintre cele mai de seamă atracții de cult din Veneția este Basilica San Marco, cu un exterior ce te impresionează cu ale sale cupole magnifice și stâlpi de marmură colorați, și interior plin de mozaicuri din podea și până în tavan. Construită după modelul Bisericii celor Doisprezece Apostoli din Constantinopol, basilica este o imagine spectaculoasă a orașului. La câțiva pași de basilică vei găsi Campanila, un turn clopotniță care a fost construit în secolul XVI ca far, iar la o distanță foarte mică vei putea admira Palazzo Ducale, Palatul Dogilor.

Puntea Suspinelor este considerată adevărata bijuterie arhitecturală a Veneției, situată chiar în centrul orașului, în apropiere de Piazza San Marco. Numele său vine de la faptul că aceasta a făcut parte din complexul penitenciar Palatul Dogilor, iar condamnații trebuiau să treacă puntea pentru a merge de la camerele de interogare ale dogilor la închisoare, după ce își primeau pedeapsa. Astăzi, milioane de oamenii traversează această punte cu gânduri mai fericite, admirând superbul design al podului și peisajele care li se desfășoară în fața ochilor de o parte și de alta.

De Geanina Ichim

Oferte Speciale City Break 1 Mai

City Break Venetia – tarife de la 256 euro/persoana, 2 nopti de cazare cu mic dejun la hotel de 3*, transport avion, taxe de aeroport. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Divertisment
Vă recomandăm: