(P) Descoperă Larnaca – perla Ciprului de Sud

De Unica.ro pe 13 februarie 2018
Supranumită Insula Afroditei și binecuvântată cu 300 de zile senine pe an, Cipru este una dintre destinațiile vedetă ale noului sezon estival 2018. Profită de reducerile Early Booking și alege un sejur în Larnaca de la Europa Travel, turoperatorul low-cost care ne surprinde în fiecare an cu o paletă extinsă de destinații la tarife mici și servicii excelente.

Ancorată în apele clare ale Mediteranei, Cipru este a treia insulă ca mărime după Sicilia și Sardinia, iar din cele mai vechi timpuri a fost dorită și cucerită de numeroase popoare care și-au lăsat într-un fel sau altul amprenta pe construcțiile și obiceiurile locului. Numită oficial Republica Cipru, insula a fost divizată în două părți în anul 1974: Cipru de Sud cu a sa atmosferă grecească febrilă și antrenantă și Nordul turcesc unde se întrepătrund elementele tradițional otomane care te atrag instant, în ciuda controverselor politice evidente.

Între relaxare la plajă și explorarea siturilor de patrimoniu

Paradis pentru turiștii care vor să evadez într-un sejur pe cele mai albe plaje, Larnaca este fără îndoială bijuteria Ciprului de Sud. Aici poți îmbina cu succes relaxarea la soare cu explorarea vechilor artefacte grecești, fapt pentru care Larnaca este totodată și una dintre cele mai aglomerate stațiuni de pe coasta Mediteranei.

Plajele sale, adevărate perle înșirate precum mărgelele pe ață, sunt încadrate delicat de palmieri bătrâni și golfuri azurii cu intrare lină în mare, prilej excelent pentru vizitatorii care ajung aici alături de cei mai mici dintre membrii familiei.

Pasionații de sporturi nautice pot practica pe plaja Yanathes Beach parasailing, însă sportul simbol al locului este scuba diving, dat fiind și faptul că la o adâncime de aproximativ 42 de metri se află Vasul Zenobia scufundat în anul 1980, care poate fi explorat alături de cunoscători. Nu departe de centrul orașului se întinde exotica Finikoudes Beach, mai liniștită și mai pitorească, unde vizitatorii se pot relaxa pe nisipuri aurii premiate cu ”Steag Albastru”.

Turism istoric și religios

Turiștii cu sete de cultură și istorie, au șansa să descopere în Larnaca unul dintre cele mai importante sit-uri arheologice europene – Kition, un complex de cinci temple închinate zeilor și păzite de ziduri cicoplene, care au fost ridicate începând cu secolul al XIII lea. Legenda spune că vechiul oraș a fost dezvoltat de către nepotul lui Noe, pe numele său Khittim.

În ceea ce privește turismul religios, Larnaca se mândrește cu unele dintre cele mai importante edificii de cult, dintre care Biserica Ayia Phaneromeni este cunoscută ca ”loc al miracolelor”, iar Biserica Sfântului Lazar adăpostește moaștele protectorului orașului.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Sejur Cipru de Sud

Hotel Sun Hall 4* – tarife de la 545 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Paula Herlo, despre Cristian Leonte: "Prima oară m-au atras ochii lui"

Paula Herlo, despre Cristian Leonte: "Prima oară m-au atras ochii lui"