(P) Descoperă Ammoudia, pitorescul sat de pescari cu ape turcoaz

În regiunea Epirus, pe coasta de nord-vest a Greciei ești ademenit de Ammoudia, o liniștită așezare tipic grecească sclădată de Marea Ionică. Poziționată spectaculos la estuarul legendarului râu Acheron, despre care se spunea că era drumul care conducea sufletele spre împărăția lui Hades, Ammoudia este un colț de paradis verde cât vezi cu ochii.

Ammoudia este cea mai nouă destinație lansată de Europa Travel, cel mai mare turoperator low-cost din România și singurul care a introdus sejururile de 6 nopți pentru vacanțele cu autocarul în Grecia!

Locul unde albastrul infinit al cerului se întrepătrunde cu valurile aproape transparente ale mării turcoaz…

Apreciata destinație de vacanță are o atmosferă cosmopolită, fiind preferată atât de familiile cu copii, dar și de cuplurile de îndrăgostiți fascinați de peisajele luxuriante ale pădurilor de pini ce par că plonjează dramatic în apele turcoaz ale mării.

Micul orășel Ammoudia este pitoresc, cu superbe case albe și acoperișuri din țiglă, iar o plimbare în centru devine precum o călătorie fără țintă. Pe lângă plaja întinsă compusă din cel mai fin nisip auriu, stațiunea numără o serie de atracții istorice și naturale pe care orice pasionat de călătorii ar trebui să le bifeze odată ajuns aici.

Ammoudia, un rai al iubitorilor de natură

Acheron este cea mai vizitată zonă naturală din Ammoudia, unde în timp s-a dezvoltat o mică deltă, fiind un rai al păsărilor și plantelor, fapt pentru care câțiva biologi s-au instalat aici pentru a studia acest habitat natural.

Despre Râul Acheron-Styx se spune că era cel care conducea sufletele spre Necromanteion, iar în timpul perioadei antice în partea de nord a golfului Ammoudia se afla Farul Fanari ce era un punct de reper pentru cei care doreau să străbată zona. Astăzi, aici încă mai pot fi observate ruinele farului, dar și cele ale unui port, fapt ce demonstrează că Ammoudia a fost din cele mai vechi timpuri un loc foarte tranzitat.

Dacă iubești legendele și locurile istorice poți vizita și orașul antic Nicopole, care a fost fondat de către Împăratul Octavian pentru a marca victoria sa împotriva Reginei Cleopatra și a lui Marc Antoniu. De altfel, Actia Nicopolis mai este numit și Orașul Victoriei.

De Mădălina Isar

Oferte Speciale Sejur Ammoudia

Hotel Pappas 2* – tarife de la 299 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Divertisment
Vă recomandăm: