(P) Cum să ai un somn odihnitor întreaga noapte?

De Unica.ro pe 03 aprilie 2018

Dacă ți se întâmplă adesea să te trezești cu dureri de gât, spate sau umeri și în același timp să simți că ești în continuare obosit, ar trebui să iei atitudine și primul lucru la care să te gândești să fie schimbarea saltelei de pat sau găsirea unor soluții mai simple, precum cumpărarea unor toppere pentru saltea, eficiente în timpul somnului.

Știm cu toții cât este de important să ne odihnim. Un adult are nevoie de circa 8 ore de somn în fiecare noapte pentru a-i fi bine a doua zi. De asemenea, primele ore de somn sunt cele mai importante, așa că ar fi ideal să ne așezăm în pat la ora 22.00 și nu mai târziu.

Iată mai jos câteva trucuri pentru un somn odihnitor întreaga noapte:

1. Alege o saltea de calitate

Acesta este un prim aspect și poate unul dintre cele mai importante. În funcție de calitatea saltelei de pat vei putea să dormi mai bine întreaga noapte. Dacă aceasta va fi foarte moale, atunci se va curba ori de câte ori vei sta așezat, iar acest lucru îți va afecta cu siguranță coloana vertebrală. De asemenea, o saltea mult prea tare te-ar putea afecta în timpul somnului, mai ales dacă obișnuiești să stai așezat cu fața în sus. Are loc o super cambrare a coloanei vertebrale și astfel te vei trezi cu dureri de spate. De asemenea, o saltea trebuie să fie fabricată din materiale tratate împotriva dezvoltării microorganismelor. În acest fel, vei fi ferit de îmbolnăviri sau alergii la acarieni.

2. Toppere saltea, soluția pentru un somn odihnitor

Dacă nu îți dorești să schimbi salteaua pe care deja ai cumpărat-o ai putea alege acele toppere pentru saltele care te vor ajuta să te odihnești mult mai bine întreaga noapte, Aceste toppere sunt de mai multe categorii, mai dure sau toppere cu memorie. Alegerea unui astfel de produs îți va asigura un plus de confort în timpul somnului. Ai putea alege un topper și pentru a-ți proteja salteaua de pe pat sau pentru a o înălța.

3. Dimensiunea patului, potrivită nevoilor tale

Dacă nu dormi singură în pat trebuie să iei în considerare alegerea unei dimensiuni a patului potrivite nevoilor tale. De obicei, se recomandă un pat de 1,60 metri sau 1,80. Cu cât vei alege un pat mai mare, cu atât vei avea mai mult loc și vei beneficia de mai mult confort în timpul somnului. De aceea, este bine ca atunci când spațiul din dormitor îți permite să alegi un pat mai mare. Nu uita nici de somiere, acestea trebuind să fie potrivite noilor dimensiuni.

4. Perne de calitate

Dacă toate cele de mai sus sunt îndeplinite și totuși simți că nu îți găsești locul, ar trebui să iei în considerare schimbarea pernelor pe care dormi. Acestea trebuie să aibă o anumită consistență, confecționate din materiale de cea mai bună calitate, care să te protejeze de alergii. Nu uita, în pernă se pot dezvolta numeroase microorganisme, iar acest lucru îți va putea afecta starea de sănătate.

5. Aerisește camera și ai grijă la umiditate

Mai înainte de a te pune în pat este bine să aerisești camera, aerul proaspăt de afară influențând calitatea somnului oricui. Ar trebui să ții geamul deschis 10-15 minute sau chiar mai mult, mai ales atunci când afară este cald. Ai grijă și la umiditate și dacă aerul este prea uscat ar trebui să iei în calcul utilizarea unui umidificator de cameră, protejându-te astfel de dezvoltarea unor afecțiuni respiratorii și oferindu-ți un somn odihnitor întreaga noapte.

Povestea neștiută din viața Petrei Kvitova, cea care a detronat-o pe Simona Halep în clasamentul WTA

Povestea neștiută din viața Petrei Kvitova, cea care a detronat-o pe Simona Halep în clasamentul WTA