(P) Circuit istoric și cultural, în Israel și Iordania

De Unica.ro pe 12 aprilie 2018
Peste 3,5 milioane de pelerini pornesc în fiecare an în descoperirea locurilor sfinte din Israel, iar cei mai mulți dintre românii ce ajung aici refac întocmai Drumul Crucii Mântuitorului în Ierusalim până la Mormântul Sfânt. Israel, alături de porțiuni din Egipt și Iordania – formează așa numitul pământ sacru, locuri de adăpostesc cele mai multe situri descrise în Biblie.

Descoperă Israel și Iordania într-un circuit de mare însemnătate istorică și religioasă, de la Europa Travel – turoperatorul ce îți oferă posibilitatea de a vizita lumea în circuite, sejururi sau city break-uri cu avion sau autocar, la tarife accesibile și servicii turistice excelente.

Cele mai importante locuri de vizitat în Israel

Teritoriu ocupat pe rând de persani, egipteni, otomani sau romani, Israel a fost încă din cele mai vechi timpuri un pământ râvnit datorită poziției sale strategice între Egipt și Africa. Aici a luat naștere iudaismul și creștinismul și tot aici se întâlnește un amalgam de culturi și obiceiuri vechi bine păstrate.

Cel mai de seamă și vizitat oraș al țării, din punct de vedere religios și istoric este Ierusalim. Vechea Cetate este centrul celor trei religii monoteiste, fiind împărțit în patru cartiere (Creștin, Armean, Evreiesc și Musulman). Ierusalim, cu notele sale exotice, păstrează edificii vechi de mii de ani aglomerate cu precădere în orașul istoric. Aici găsești Biserica Sfântului Mormânt, Domul Stâncii, Zidul Plângerii sau Moscheea Al-Aqsa.

Circuit Israel - Iordania

Edificiile religioase sunt păzite de Muntele Măslinilor, zonă la care pelerinii ajung pentru a se regăsi spititual în Biserica Tatăl Nostru, unde potrivit legendelor biblice, aici Hristos i-a învățat pe ucenici cea mai puternică rugăciune din toate timpurile: Pater Noster.

În acest circuit în Israel și Iordania, de la Europa Travel vei descoperi și alte edificii istorice de mare importanță aflate în orașele Mântuitorului – Nazaret și Bethleem, unde se vizitează Biserica Bunei Vestiri și Biserica Nașterii Domnului. Pentru cei dornici de drumeții, Europa Travel propune un tur până la Muntele Fericirilor strâns legat de predicile fericirilor ținute de Mântuitor și Muntele Tabor, cu povestea Schimbării la Față așa numita Transfigurare a Domnului.

Chiar dacă este un ținut unde religia joacă probabil cel mai important rol în viața localnicilor, Israel este renumit și pentru atmosfera vibrantă și peisajele cu iz exotic din Tel Aviv și Haifa. În Tel Aviv poți vizita situl Jaffa – considerat unul dintre cele mai vechi și frumoase orașe istorice din lume, în timp ce în Haifa vei face un tur al Templului Bahai cu Grădinile Suspendate, considerat al doilea cel mai important altar al credinței baha’ie.

Iordania, minuni din inima deșertului

Pe drumul spre Iordania trebuie neapărat să faci o oprire la Bet She`an, zonă cunoscută și sub denumirea de Decapolis – cele 10 orașe unde Iisus a săvârșit vindecări miraculoase. Călătoria spirituală în Regatul Hașemit are oprire în Amman – capitala plină de viață dominată de vechea cetate fortificată, unde se păstrează temple, teatre antice și ruine romane ce sfidează timpurile moderne.

În estul Iordaniei, la mică distanță de Amman se întind Castelele Deșertului, unele dintre cele mai vechi fortificații ale locului realizate în jurul secolului al VII lea, cu ziduri de piatră galbene ascunse de dunele unduitoare de nisip.

Fabuloasa Iordania te introduce treptat în vremurile Regatului Nabateean, odată cu vizitarea celui mai important oraș antic ce face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Petra, muzeul în aer liber este împrejmuit de pereți calcaroși în care nabateeni au sculptat mormintele nobililor. Între zidurile de piatră se ridică cea mai impozantă dintre construcții: Al Khazneh The Treasury, monumentul închinat regelui nabateean, Obodas I. De aici, vei urca 900 de trepte săpate în munte, până la The Monastery – cea mai fotografiata dintre constructiile Petrei.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Circuite Israel

Circuit Israel-Iordania  – Tarif: 619 Euro/persoana, 6 nopti de cazare la hoteluri de 3*-4*, mic dejun si cina, transport avion, autocar local pentru realizarea itinerariului, ghid local, excursie la Masada.*BONUS! croaziera pe Marea Galileei si intrarile la: Qumran, Pater Noster Church & Capernaum, valabila pentru inscrieri pana la 20 Aprilie 2018! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"