(P) Atena – orașul grecesc care respiră artă și istorie

Cu o istorie întinsă pe mai bine de 3000 de ani, Atena este fără îndoială unul dintre cele mai frumoase și importante orașe europene, de văzut de către orice pasionat de călătorii. Dacă ți-ai propus să descoperi leagănul civilizației occidentale, alege un city break de 1 Mai, când temperaturile sunt perfecte pentru vizite pline de inspirație, într-un oraș care abundă în obiective turistice impresionante.

Dominată de Acropole, capitala Greciei se poziționează la intersecția dintre modernitate și istorie, tradiții bine păstrate și influențele luxului. Pentru că este un genial oraș al contrastelor, Atena are două parți interesante pe care trebuie să le descoperi: zona plină de viață și cea istorică care păstrează atmosfera tradițională și edificii ridicate cu mii de ani în urmă. Cartierul Plaka este locul de la poalele Acropolelor, care se evidențiază și păstrează zeci de biserici bizantine într-o antiteză perfectă cu numărul mare de baruri și taverne.

unica-atena-13-04-2017-et-2

Leagănul democrației, Atena te uimește prin magnificul sit Acropole, cu edificii dezvoltate pe cea mai înaltă colină a orașului, fiind totodată zona cea mai fotografiată a orașului. Piatra Sfântă a Atenei, dedicată zeiței protectoare a orașului, Athena, parcă sfidează orice regulă a timpului uimind și astăzi prin stilul clasic al templelor cu superbele coline cu decorațiuni și simboluri religioase, reflectând bogăția, puterea și splendoarea celui mai important oraș grecesc.

După vizitarea importantului sit arheologic, oprește-te și la Parthenon, una dintre cele mai conoscute clădiri din lume, servind ca model arhitectural pentru numeroase construcții. La numai 500 de metri de Acropole, poți zări coloanele celui mai impozant și valoros templu al Greciei: Oplympeion, închinat marelui Zeus. Edificiul realizat în totalitate din marmură extrasă din carierele de pe Muntele Pentelus, se mândrea cu 104 coloane corintiene cu o înălțime de până la 17 metri, dar astăzi din păcate mai pot fi observate numai 15 dintre ele.

De Mădălina Isar

Oferte Speciale City Break 1 Mai

City Break Atena – tarife de la 149 euro/persoana, 2 nopti de cazare fara masa la hotel de 2*, transport avion, taxe de aeroport. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Recomandări shopping
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Divertisment

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendinte in lifestyle 2018: nutritie, sport, design, si social media!

Vă recomandăm: