(P) Amenajarea unei băi cu obiecte si articole de baie moderne

De unica pe

Băile amenajate în stil modern sunt ușor de identificat. Ele sunt elegante, minimaliste, folosesc cu imaginație culorile și pun accent pe iluminare. Deși poate părea friguros pentru cei care preferă stiluri mai tradiționale sau eclectice, nu există nici o îndoială că baia modernă are o atracție simplă, minimalistă. Stilul modern de astăzi este inspirat de tendințele arhitecturale și de decorare de la mijlocul secolului XX începând cu anii 1930 până în anii ’60. Cu toate acestea, acest stil a evoluat odată cu gusturile contemporane, pentru a include materiale și accesorii posibile numai cu tehnologia actuală. Să aruncăm o privire la materialele, culorile și formele care formează o baie modernă.

Materiale moderne.

Baia modernă folosește materiale naturale. Lemnul și piatra sunt tipice pentru acest tip de baie, în special în zilele noastre cu agenți de etanșare eficienți care protejează materialele mai fragile împotriva umidității. Nu este neobișnuit să vedeți o baie modernă cu blaturi de marmură, piatră sau lemn. Mai întunecate, imitațiile de lemn luxuriant precum palul melaminat sunt o alegere populară. Dacă bugetul permite, chiar și cada ar putea fi făcută din piatră lustruită în locul ceramicii sau porțelanului obișnuit. Baia modernă folosește materiale în cea mai naturală stare, nu este vopsită sau colorată. Să aruncăm o privire la ce fel de culori găsim în această baie.

Culori moderne de baie

Când vine vorba de culori, baia modernă este probabil cea mai simplă. Culorile și non-culorile se îmbină armonios formând un ambient cu accente – albul, neutrul și negrul sunt tipice, dar se folosesc și nuanțe puternice pentru contrast. Baia modernă folosește culorile luminoase doar în accesorizate, restul amenajării fiind în favoarea unui stil armonios bazat pe o paletă naturală neutră. S-ar putea să găsiți nuanțe de maro care provin din piatră naturală sau țiglă, dar acestea sunt cele mai colorate opțiuni pentru acest tip de baie. Singura opțiune pentru culorile din baia modernă există sub formă de plante verzi, doar una sau două sunt necesare pentru a completa aspectul, accesori colorate, sau prosoape în nuanțe mai accentuate.

Forme moderne de baie

Formele din baia modernă sunt drepte și geometrice. Unghiurile ascuțite sunt mai tipice decât cele curbe, dar uneori claritatea este înmuiată cu unghiuri netede. Ceea ce trebuie să vă amintiți este că formele sunt armonioase și folosite în întreg spațiul. Veți găsi modele de lavoar dreptunghiular, mai multe decât cele rotunde. Acestea se vor armoniza cu pardoseala dreptunghiulară și cu pereți și, adesea, se vor armoniza și în culoare.

Accesorii și articole de baie moderne

Cabina de duș modernă are uși complet transparente și finisaje de piatră sau crom, nu de plastic. Plasticul, chiar dacă este un material practic, nu pare un material natural, deci este mai bine să fie evitat. Multe băi moderne evită complet cădița de duș și adoptă dușul de tip walk-in și obiecte sanitare ingenioase. Pentru căzi de baie, se poate opta pentru un model futurist de cadă freestanding. Deși are nevoie de mai mult spațiu, cada cu toate laturile la vedere oferă un aer de baie luxoasă, asemănătoare SPA-urilor, care este dificil de realizat cu o cadă clasică.

Băile moderne folosesc uneori și clavoare freestanding, sau lavoarele care ies în evidență dpe blat, în loc să fie instalate în interiorul acestuia. Aceste lavoare sunt de obicei făcute din ceramică, iar în ultimii ani, trendul tinde către un joc liber de forme și culori. Ele sunt o opțiune de lux mai degrabă decât tipică și vin în multe forme și materiale diferite. Suporturile pentru prosoape sunt de obicei lipsite de vedere și minime, fie instalate în perete, fie în picioare lângă cadă. Lemnul este preferabil, în loc de metal în acest tip de baie. Dacă alegeți metalul, puteți să vă puneți imaginația la treabă și să optați pentru finisaje clasice cromate, satinate, negre, albe sau chiar colorate. Nu uitați să potriviți accesoriile de baie cu materialele și culorile camerei în ansamblu. Suporturile de săpun din lemn sau din piatră naturală și suporturile pentru periuțe de dinți vor adăuga armonie în baia dvs modernă.

Simplu și neutru

Regula de bază pentru băi moderne este de a păstra totul simplu și natural. Totul trebuie să pară armonios și grijuliu, nimic să nu pară dezorganizat. Paletele de culori neutre și materialele naturale reprezintă componentele de bază ale unei băi moderne cu inspirație industrială.

Idei moderne de baie

Cadă mare pentru relaxare: Cădițele de duș nu mai sunt trendul principal. Cada de baie este din ce în ce mai populară și datorită beneficiilor lor de relaxare. Până recent, împreună cu casele victoriene, podelele din lemn masiv și ferestrele din sticlă cu plumb, căzile de baie erau brusc considerate passe. Căzile au fost înlocuite cu acel instrument modern pentru baie, duș. Apoi, designerii au început să conceapă căzi de lux care se potrivesc perfect cu baia modernă, combinând elemente de confort și aspect.

Spații de depozitare: Din perspectiva funcțională, un corp montat lângă vasul de toaletă combină două lucruri. În primul rând, creează un spațiu privat pentru toaletă, eliminând necesitatea de a construi un zid de intimitate. În al doilea rând, oferă spațiu de depozitare pentru accesorii și șampoane, prosoape și, poate, chiar lenjerie de pat. Accesul la raft este construit în mod inteligent în laturi, astfel încât lucrurile drăguțe să nu cadă jos în mod accidental.

Duș walk-in și două chiuvete de perete: Nimic nu spune mai mult decât un duș walk-in, fără uși și fără cădiță. O mare atenție pentru acest tip de duș o necesită alegerea rigolei și a plăcilor ceramice pentru a evita infiltrațiile pe termen lung.

Modern nu înseamnă să lipsa unei căzi

Cada de baie a parcurs un drum lung. Nu mai este limitată la căzile din fier pe care suntem obișnuiți să le vedem în băile vechi. Există acum modele variate din materiale sanitare calitative, astfel încât să poți crea un ambient personalizat. De la căzi freestanding cu forme ovale, pătrate, cu sau fără picioare, până la căzi clasice cu forme non-conformiste, cu siguranță există modele care să se poată încadra în orice viziune ai pentru baia ta.

Prince și Paris nu sunt copiii biologici ai lui Michael Jackson

Prince și Paris nu sunt copiii biologici ai lui Michael Jackson