(P) Accesorii pentru mirese, create de designerii de pe Breslo.ro

De Unica.ro pe 06 august 2015
Accesoriile şi bijuteriile sunt cele care întregesc look-ul miresei, fiind delicate, simple şi elegante. De obicei, acestea sunt albe în totalitate sau cu o culoare de accent care să se potrivească cu un accesoriu al mirelui.

Conform tradiţiei, între accesorii şi bijuterii trebuie să ai ceva nou, ceva vechi, ceva împrumutat şi ceva… albastru. Locul de provenienţă a tradiţiei ceva vechi-ceva nou este Anglia, cel mai probabil în epoca victoriană.

La început era vorba de o mică poezie care cuprindea 5 obiecte pe care viitoarea mireasa ar trebui să le aibă asupra ei in ziua în care spune “DA”: „Something Old, Something New, Something Borrowed, Something Blue, A Sixpence in your Shoe”

accesorii

smycken 320 lei

danikka 99 lei

innette 300 lei

zarra 15 lei

Alinasibiu 35 lei

danikka 65 lei

Flower.Flavour 70 lei

Fiecare obiect avea scopul şi semnificaţia sa, astfel:

Ceva vechi (Something old) – simbolizează trecutul miresei, familia ei şi tradiţia care s-a respectat în familia ei. Astfel acel ceva “vechi” continuă în viaţa miresei.

Ceva nou (Something new) – se referă la noua viaţă pe care o va avea mireasa după nuntă alături de persoana iubită.

Ceva împrumutat (Something borrowed) – este un obiect care în mod obişnuit se împrumută de la o prietenă sau rudă deja căsatorită pentru a transmite miresei norocul său.

Ceva albastru (Something blue) – Albastrul a fost culoarea adoptată pentru rochiile mireselor încă din antichitate, simbolizând fidelitatea, iubirea şi puritatea.

În ultimul rând ar fi bănuţul din pantof (A sixpence in her shoe), tradiţie care nu se mai respectă. Acesta simboliza bogăţia şi prosperitatea.

Pentru accesoriile vechi poţi alege un obiect cu valoare sentimentală, care nu trebuie să fie foarte opulent.

accesorii

saari 33 lei

innette  250 lei

saari 38 lei

smycken 130 lei

zarra 25 lei

lulubiju 30 lei

monicaanton 156,8 lei

unicdesign 199 lei

Looli 32 lei

De împrumutat, aşa cum tradiţia spune, poţi alege de la o prietenă a cărei căsnicie este perfectă, poate fi un accesoriu de păr, sau orice alt obiect pe care să îl foloseşti în timpul nunţii, ca de exemplu un set de pahare pentru miri.

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"