Keanu Reeves

De Corina Buhagiar pe 01 septembrie 2010

Keanu Reeves s-a născut pe 2 septembrie 1964 în Beirut, Liban. Moştenirea sa genetică este neobişnuită; mama sa este englezoaică, iar tatăl său este american…
cu ascendenţă engleză, hawaiană, chineză şi portugheză! Numele său înseamnă „Briză răcoroasă” în dialectul hawaian. După ce tatăl său îi părăseşte în 1966, se mută împreună cu mama sa mai întai în Australia, apoi la New York, pentru a se stabili in cele din urma in Toronto, Canada.

În liceu, Keanu este un bun jucator de hockei şi visează la o carieră profesionistă în sport. Un accident pune însă capăt speranţelor sale – se reorientază spre arta dramatică.

Keanu este celebru atât pentru calităţile sale de actor de film, cât şi pentru jocul său actoricesc pe scenă. Filme precum „Point Break”, „Speed” sau trilogia „Matrix” au facut din el un idol al marelui ecran, dar el nu este mai puţin apreciat şi ca actor de teatru; criticii au considerat rolul sau din „Hamlet” ca fiind de o virtuozitate de excepţie.

Dincolo de celebritatea sa, Reeves este una dintre enigmele Hollywood-ului; este extrem de retras, notoriu pentru aversiunea sa faţă de interviuri despre viaţă sa particulară. Îi place să călătorească pe motocicletă şi cântă intr-o formaţie (Dogstar) alaturi de nişte prieteni.

Bucurându-se parcă de acest lucru. Keanu afirma: „Eu sunt Mickey Mouse; nimeni nu ştie cine este în spatele costumului”.

Uranus, planeta marilor schimbări, intră în Taur pentru următorii 8 ani

Uranus, planeta marilor schimbări, intră în Taur pentru următorii 8 ani