Gloria Estefan

De Corina Buhagiar pe 31 august 2010

Gloria Estefan s-a nascut pe 1 septembrie 1957 la Havana, Cuba. Părinţii ei sunt de origine spaniolă, iar dupa revoluţia comunistă din Cuba au emigrat în SUA. Gloria…
începe să cânte din 1984, împreuna cu formaţia „Miami Sound Machine”, înregistrand o serie de albume care s-au bucurat de un succes din ce în ce mai mare. În 1989, piesa „Anything for You” o propulsează la statutul de superstar.

Revirimentul muzicii disco o găseste pe Gloria pe val, albumele lansate în aceasta perioadă bucurându-se de mare succes. În 2010, Gloria a avut iniţiativa de a aduna mari artişti latino pentru a înregistra o versiune nouă, în spaniolă, a celebrului „We are the World” al lui Michael  Jackson.

Încasările din concert au fost donate victimelor cutremurului din 2010 din Haiti. Gloria este căsătorită cu liderul formaţiei „Miami Sound Machine”, producatorul Emilio Estefan, din 1972, împreuna cu care are un băiat şi o fată.

O luptătoare, în esenţă, Gloria spunea: „Mama a fost pentru mine un exemplu de forţă interioară. Mi-a arătat, prin exemplul său personal, că oricât de dificilă ar fi viaţa şi împrejurările, femeile pot ieşi biruitoare din orice încercare”.

Foto: Northfoto

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"