Penelope Cruz

Născută pe 28 aprilie 1974, la Madrid, frumoasa Penelope Cruz dovedea înclinaţii artistice încă de la 2-3 ani, când imita actorii de la televizor spre amuzamentul părinţilor.
Dansul a fost prima ei pasiune. După 9 ani de balet clasic, a căştigat o audiţie devansand alte 300 de candidate şi obţinând astfel intrarea în nenumărate showuri de televiziune şi clipuri muzicale. În 1993 îşi făcea debutul în film, o producţie spaniolă, cu titlul “Labirintul grecesc”.

A devenit o diva a cinematografiei spaniole dupa ce a jucat în “Belle epoque”, film care a câştigat inclusiv Oscar. Colaborarea cu Almodovar, celebrul regizor spaniol, a fost biletul ei către faima internaţională.

Filmul acestuia, “Totul despre mama mea” a fost al doilea film în care Penelope juca şi care câştiga Oscar pentru film străin. Şi-a consolidat poziţia la Hollywood cu “Vanilla Sky”, în 2001, alături de Tom Cruise. După care au urmat “Sahara”, “Head in the clouds” sau filmul care i-a adus Oscar pentru rol secundar, “Vicky, Cristina, Barcelona”.

Despre dezavantajul de a fi o femeie frumoasă, Penelope spunea: “Cel mai dificil lucru din lume este sa îţi începi cariera cunoscută fiind numai pentru cum arăţi, iar apoi să încerci să devii o actriţă serioasă. Nimeni n-o să te ia în serios odată ce ai trecut drept o femeie drăguţă.”

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Jurnalul.ro
Observator.tv
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Vedeta zilei
Vă recomandăm: