Oscar 2012: cele mai bune filme străine, în afară de „Morgen”.

De pe

Un film polonez despre holocaust, pelicula iraniană „A Separation”, care a făcut furori la festivaluri, şi documentarul „Pina” s-au calificat în cursa pentru Oscar 2012. „Morgen” al lui Marian Crişan a fost respins.
Dintre cele 63 de pelicule străine eligibile, doar nouă au rămas în cursa pentru Oscar, a anunţat Academia Americană de Film, prin publicarea listei scurte a filmelor străine.

Printre acestea, producţia iraniană „A Separation”, filmul despre holocaust „In Darkness” şi documentarul despre cea mai cunoscută coregrafă germană, „Pina”, se zvoneşte că ar avea cele mai mari şanse la trofeul mult râvnit.
Din păcate, pelicula românească „Morgen”, debutul lui Marian Crişan în lungmetraj, nu a fost inclusă pe lista scurtă, deşi cronicile criticilor o avizau drept una dintre cele mai reuşite producţii româneşti ale anului.

Pe lista scurtă a candidatelor la categoria „cel mai bun film străin” din 2011, se află şi o producţie din Maroc, intitulată „Omar Killed Me”, precum şi un film din Taiwan, „Warriors of the Rainbow: Seediq Bale”, comparat de critici cu o campanie de turism fascinantă ce ar putea trezi interesul despre civilizaţiile indigene de aici.

Urmăreşte mai jos cele nouă pelicule, şi trailerele lor, calificate pe lista preliminară, la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină”.

Monsieur Lazhar – Canada

Superclásico – Danemarca

Pina – Germania

A Separation – Iran

Footnote – Israel

Omar Killed Me – Moroc

In Darkness – Polonia

Warriors of the Rainbow: Seediq Bale – Taiwan

Bullhead – Belgia

Cinci dintre cele nouă filme vor fi alese de către un comitet special format din membri din New York şi Los Angeles, urmând ca lista finală să fie făcută publică pe 24 ianuarie. Ceremonia de acordare a premiilor Oscar are loc pe 26 februarie 2012.

Vezi care sunt cele mai bune filme cu efecte speciale, nominalizate la Oscar 2012.

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!