Oamenii de afaceri şi succesul lor

De Unica.ro pe 20 ianuarie 2010

Se spune că acei oameni care au întâlnit succesul în viaţa profesională se bucură de el şi în alte sfere ale vieţii. Acest lucru se datorează mentalităţii pe care o persoană de succes o are.

Cei care întâlnesc succesul în afaceri au un alt set de valori decât cei care încă îl caută, spune consilierul în carieră Adrian Dumitru.

„O mulţime de oameni asociază succesul cu norocul, însă, în realitate, norocul şi-l face fiecare în parte cu propriile mâini. Afacerile şi vieţile noastre sunt modelate de noi. Noi suntem cei care deţin puterea de a gândi şi de a face o schimbare. O afacere nu se conduce singură, ea trebuie manageriată de cineva şi de acel cineva depinde succesul ei”, mai spune consilierul.

Dorinţa continuă de a munci

Una dintre calităţile unui om de afaceri care a întâlnit succesul este disponibilitatea continuă de a  munci. Însă, nu numai dedicarea pentru muncă îl conduce pe acesta pe drumul cel bun, ci şi dorinţa de a nu fi invins, de a nu întâlni eşecul.

„Eşecul este un lucru înfricoşător. Trebuie să ne amintim însă că fără eşec nu există succes. Cei care vor să reuşească în afaceri trebuie să fie dispuşi să meargă înainte indiferent de ce s-ar întâmpla. Până când a găsit soluţia de care avea nevoie, Thomas Edison a încercat aproximativ 9.000 de substanţe diferite pentru a face becul cu incandescenţă să se aprindă. Cele mai bune lucruri se învaţă din greşeli iar erorile şi eşecurile trebuie lăsate în urmă”, spune Adrian Dumitru.

Un lucru pe care oamenii de succes îl au în comun este că toţi au fost visători la un moment dat în viaţă. Ei ştiu cum pot valorifica puterea pe care visele le-o dau şi aşa ajung unde îşi doresc.

Muncind, spune consilierul în carieră, orice vis poate deveni realitate, iar dacă tu crezi destul de mult în realizarea lui, în mod subconştient mintea ta va controla 95% din acţiunile pe care le faci în acel sens, ceea ce într-adevăr te va face să atingi obiectivul propus.

Lucruri duse la bun sfârşit

Un obicei pe care oamenii de succes în afaceri îl au este să ducă la bun sfârşit orice lucru pe care încep să-l facă. Asta se întâmplă atât în cazul sarcinilor mici, cât şi în cel al proiectelor elaborate.

„Mintea unui om de succes este planificată să nu se apuce de o altă activitate până nu o termină pe cea la care lucrează în prezent. Dacă s-ar implica în prea multe acţiuni în acelaşi timp, respectivul va fi copleşit de volumul mare de muncă sau de responsabilităţi şi va deveni total ineficient”, atenţionează specialistul în carieră.

Sunt multe lucrui care pot fi spuse despre oamenii care au întâlnit succesul în afaceri însă unul contează cel mai mult, consideră Adrian Dumitru. Succesul vine din interiorul nostru şi dacă suntem conştienţi de acest lucru, atunci ar trebui să valorificăm asta. Cel mai bun mod de a întâlni succesul este să ne înconjurăm cu oameni de succes de la care avem ce învăţa.

Foto: Shutterstock

Uranus, planeta marilor schimbări, intră în Taur pentru următorii 8 ani

Uranus, planeta marilor schimbări, intră în Taur pentru următorii 8 ani