O mamă perfect sănătoasă a născut un bebeluș de nota 10. După câteva zile, femeia a rămas fără uter, mâini și picioare

De Amelia Matei pe 24 octombrie 2017
O femeie în vârstă de 33 de ani din Canada a născut fără probleme un bebeluș perfect sănătos la clinica IWK Health Center din Halifax, Noua Scoţie, în luna martie a acestui an. Myles este primul copil  al lui Lindsey Hubley şi al lui Matt Sampson, iar la câteva zile după naștere părinții l-au dus acasă.

Însă, la doar o zi de la externare, Lindsey s-a întors din nou la spital, acuzând dureri severe de stomac. Medicii i-au spus că are constipație și au trimis-o acasă.

Pentru că durerile erau din ce în ce mai acute, proaspăta mamă s-a dus la un alt spital. Așa a aflat că, de fapt, dezvoltase fasciită necrozantă, o infecție bacteriană rară, care distruge pielea și țesuturile moi de sub ea.

În cele din urmă, medicii i-au amputat brațele, picioarele și i-au făcut histerectomie totală.

Lindsey şi familia ei au depus o plângere pentru neglijenţă împotriva spitalului la care femeia a născut şi împotriva medicilor şi asistentelor care au ajutat-o să nască. Aceştia sunt convinşi că totul s-a produs din cauza unei erori medicale sau din cauza igienei precare din spital.

Avocatul familiei a declarat că după naştere, o parte din placenta pacientei nu a fost îndepărtată şi că o rană de la nivelul vaginului nu a fost suturată corespunzător, motive responsabile de infecția pe care a luat-o Lindsey.

Spitalul nu a răspuns în mod public acuzaţiilor aduse.

În prezent, femeia a scăpat de infecție, dar are nevoie de o serie de operații suplimentare, printre care și un transplant de rinichi.

Citește și – Cum se trăiește cu tocofobia – frica de naștere

Citește și – A intrat în comă imediat după naștere și s-a trezit după 7 ani. Abia acum și-a cunoscut fetița

Foto – 123rf

Lavinia Pîrva este însărcinată. Ștefan Bănică va deveni tată pentru a treia oară

Lavinia Pîrva este însărcinată. Ștefan Bănică va deveni tată pentru a treia oară