O fată de 14 ani cumpăra multe tampoane în plus. Apoi mama ei și-a dat seama că nu erau pentru ea

Când le-a cerut elevilor săi să redacteze o propunere de proiect social, o profesoară de liceu nu se aștepta la un astfel de răspuns. O elevă de numai 14 ani a avut o idee la care nimeni nu s-a gândit până atunci.

Lily Alter este elevă la liceu și a primit o temă neobișnuită la ora de engleză: să aleagă o cauză socială, apoi să redacteze o propunere de proiect în vederea obținerii de fonduri.

Ea s-a gândit imediat la igiena deficitară a femeilor fără adăpost din orașul ei. Și-a dat seama că există femei care nu au bani nici pentru mâncare, darămite pentru produse de igienă feminină. Acestea sunt produse absolut necesare, fără de care femeile nu mai pot trăi în ziua de azi, însă nu există nicio modalitate de a le obține gratuit atunci când nu-ți permiți să le cumperi.

Așa că eleva de 14 ani a pus la punct un plan care a uimit nu doar școala, ci întreaga comunitate în care trăiește.

”Nu mi-am dat seama până acum cât de mare e această povară pentru multe femei. Ele trebuie să aleagă între a cumpăra mâncare și a cumpăra tampoane”, a spus Lily. Ea a început să strângă bani de la cunoscuți, iar toată suma primită a fost folosită pentru a cumpăra tampoane și absorbante. Din ele a făcut truse care suficiente unei femei pentru o menstruație.  Toate seturile pe care le-a alcătuit vor fi duse la adăpostul din orașul ei.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Divertisment
Vă recomandăm: