Noi atenționări meteo. Cum va fi vremea în zilele următoare

De Unica.ro pe 30 octombrie 2017
Administrația Națională de Meteorologie a emis noi atenționări meteo cod galben și portocaliu valabile pentru luni și marți, 30 și 31 octombrie. 

Cod galben în aproape toată țara luni

Prima dintre ele se referă la ziua de luni, 30 octombrie, între orele 9:30 și 18:00. În acest interval, majoritatea județelor (excepție fac cele din vestul țării) sunt sub cod galben de vânt și discondort termic. ”Vântul va continua să prezinte intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze la rafală în general între 55 și 65 km/h, iar îndeosebi în sud-vestul, centrul și nord-estul țării, local peste 75 km/h”, arată comunicatul emis de ANM.

Tot luni între orele 9:30 și 18:00, zonele de munte se află sub cod portocaliu, vântul putând ajunge la viteze de 120 km/h. ”La munte vântul va sufla tare, rafalele vor depăși 70…80 km/h, iar pe crestele Carpaților Orientali și Carpaților Meridionali 100…120 km/h. Local va continua să ningă viscolit, vizibilitatea va scădea temporar sub 50 m și se va depune strat de zăpadă.”

Noi atenționări meteo. Cum va fi vremea în zilele următoare

Cod galben în zonele de munte în noaptea de luni spre marți

După ora 18:00, rămân sub cod galben zonele care în cursul zilei au fost sub cod portocaliu, adică zonele montane. ”Rafalele vor depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada”, menționează ANM.

Comunicatul mai arată că ”vremea va deveni rece în toate regiunile, astfel încât temperaturile minime vor fi negative, în noaptea de luni spre marți (30/31 octombrie), în jumătatea de nord a țării, iar în noaptea de marți spre miercuri (31 octombrie/01 noiembrie) în toate regiunile.”

De altfel, vremea a fost nemiloasă în ultima perioadă și în restul Europei. Zonele din nordul și din centrul continentului au fost măturate de vânturi puternice, iar ploile abundente au produs inundații care au dus la moartea a șase persoane. Situația a fost gravă în Germania, Cehia și Polonia.

Ce a făcut Michelle Obama când o profesoară i-a spus că nu este suficient de bună pentru a fi admisă la Princeton

Ce a făcut Michelle Obama când o profesoară i-a spus că nu este suficient de bună pentru a fi admisă la Princeton