Noaptea Albă a Filmului Românesc în Bucureşti

De Nicoleta Galeteanu pe 14 septembrie 2010

La final de săptămână fă-ţi siesta la prânz pentru că noaptea se anunţă albă şi lungă pentru toţi iubitorii de film, cu peste 30 de producţii cinematografice româneşti.
Dacă nu te fură somnul, vineri, 17 septembrie, ai ocazia să urmăreşti unele dintre cele mai bune filme româneşti, vechi şi noi, ce vor rula în cinematografele din Bucureşti la prima „Noaptea Albă a Filmului Românesc„.

Astfel, începând cu orele 18.00 şi până la 2 dimineaţa, te poţi opri la Muzeul Ţăranului Român ca să urmăreşti cele dintâi producţii din filmoteca românească, „Valurile Dunării” de Liviu Ciulei şi „O vară de neuitat” de Lucian Pintilie.

Patria va proiecta primele filme de lungmetraj ale tinerilor regizori, cum sunt „Marfa şi banii” de Cristi Puiu, „A fost sau n-a fost?” de Corneliu Porumboiu, precum şi filmul lui Radu Muntean, „Marţi, după Crăciun”.

La Club Fabrica vor rula cele mai proaspete scurtmetraje participante la festivalurile internaţionale de film, printre care „Colivia” de Adrian Sitaru şi „Oxigen” de Adina Pintilie, iar dacă eşti amator de comedii, mergi în timp ce în Piaţa „George Enescu” pentru o „Nuntă în Basarabia”, prezentată în avanpremieră, în regia lui Napoleon Helmis.

Nu în ultimul rând, regizorul Radu Gabrea prezintă în premieră absolută în Bucureşti cea mai recentă producţie a sa, filmul „Mănuşile roşii”.

În plus, intrarea la film este liberă.

Foto: PR 

Care este destinația de „detoxifiere digitală” din România, inclusă într-un top internațional

Care este destinația de „detoxifiere digitală” din România, inclusă într-un top internațional