Motivele ascunse pentru care gărzile de corp poartă întotdeauna ochelari de soare negri

Orice gardă de corp, care activează la nivel înalt, poartă ochelari de soare. Acest accesoriu este, practic, nelipsit din viața de zi cu zi a bodyguarzilor, indiferent de anotimp sau de condițiile meteo, și are un scop bine definit:

Debusolează atacatorul

Primul raționament este că nimeni nu trebuie să își dea seama de direcția în care se uită garda de corp. Pentru a-și face datoria cât mai bine, bodyguarzii nu trebuie să se dea de gol în fața suspectului că l-au detectat.

Protecție împotriva obiectelor externe

Pe un câmp sau într-un spațiu deschis, se întâmplă să fie ceață sau mult praf, iar ochelarii de soare îl ajută pe purtător să vadă chiar și în momente de opacitate. Scopul unui bodyguard este de a proteja ținta de un atac nejustificat, iar în astfel de momente trebuie să fie extrem de vigilent, mai ales dacă este pe un teren deschis.

Protecție în caz de explozie

În cazul exploziilor minore, ochelarii de soare protejează ochii purtătorilor. De asemenea, deoarece lentilele acestor ochelari sunt special create, îi poate ajuta să vadă chiar și prin explozie, fără ca ochii să fie afectați. Acesta este și motivul pentru care militarii poartă astfel de ochelari de soare în timpul misiunilor.

Din motive psihologice

În cazul unei explozii sau a unui atac cu gloanțe, reacția normală de apărare a unui om este să închidă ochii. Purtarea ochelarilor de soare oferă un strat superior de protecție și ajută la menținerea ochilor deschiși și la păstrarea atenției chiar și în astfel de momente. Ochelarii ajută la deschiderea rapidă a ochilor și la scanarea terenului fără întrerupere, după atac.

Pentru a-și ascunde emoțiile

Ochelarii de soare îl ajută pe purtător să își mascheze emoțiile. Chiar dacă cealaltă persoană a reușit să surprindă o gardă de corp, nu va vedea șocul, deoarece ochelarii negri îi ascund ochii. Acest accesoriu îl ajută pe purtător să se „adune” rapid și să pregătească un contraatac.

Pentru a evita lumina puternică

Ultimul motiv vorbește despre nevoia evidentă a gărzilor de corp de a se proteja de razele soarelui sau de lumina puternică. Ochelarii de soare ajută personalul de securitate să clipească mai puțin și să își mențină ochii deschiși pentru o perioadă mai lungă de timp.

Citește și – Cum se folosește Regina Elisabeta de poșetă pentru a trimite mesaje secrete personalului ei

Citește și – Poți să citești oamenii ca un agent FBI?

Foto – Northfoto

 

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Mai multe din Divertisment

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendințele de toamnă-iarnă 2017-2018 în modă și frumusețe!

Vă recomandăm: