MOSCHINO, si in Bucuresti

De Unica.ro pe 14 septembrie 2010

Moschino ocupa un loc important in lumea modei iar istoria sa, consistenta creatiilor …
MOSCHINO, si in BucurestiMoschino ocupa un loc important in lumea modei iar istoria sa, consistenta creatiilor vestimentare, dar si continuitatea de care da dovada, demonstreaza din plin faptul ca isi merita pozitia privilegiata. Creatiile care poarta semnatura Moschino si Moschino Cheap and Chic se disting prin creativitate rafinata si prin mixul inedit dintre ludic, excentricul frapant si „eleganta imaculata”.

Odata cu lansarea pre-colectiei toamna-iarna 2008-2009, brandul Moschino Jeans s-a metamorfozat in Love Moschino, un nume care exprima cu mult mai mare acuratete natura intrinseca a creatiilor ce poarta aceasta semnatura.

Rossella Jardini este Directorul de Creatie Moschino din anul 1994. Responsabila de imaginea si stilul brandului, Jardini indeplineste rolul „martorului creativ”, a mostenitorului care trebuie sa mentina intacte abordarea stilistica si filozofia creatorului lor defunct Franco Moschino (decedat in data de 18 septembrie 1994), cu care, de altfel, a avut o colaborare indelungata incepind cu anul 1981.

Alessandro Varisco este Managing Director din aprilie 2009.

Proprietarul brandurilor Moschino este Moschino SpA, companie care a fost preluata de catre Aeffe SpA (producator al Moschino din 1983) si de catre Sportswear International SpA (SINV HOLDING S.p.A. since 2006) in anul 1999. Moschino SpA are autonomie in ceea ce priveste managementul brandului, acordarea licentei, comunicarea si coordonarea politicilor comerciale.

MOSCHINO, si in BucurestiMoschino SpA anunta, de asemenea, si innoirea acordului pe cinci ani cu Allison pentru productie, dezvoltare si distributie globala a noii colectii Moschino Eyewear, dar si semnarea unui contract pe 5 ani cu prelungire cu Binda Group pentru productia si marketingul liniei de ceasuri. De asemenea, pentru prima data, Binda Group urmeaza sa se ocupe si de colectia de bijuterii Moschino Cheap And Chic.

Noua linie Moschino Helmets a fost prezentata in premiera in noiembrie 2007, in timpul show-ului EICMA. Linia este rezultatul colaborarii stranse dintre producatorul Max Safety Fashion si brandul Moschino.

In data de 25 februarie 2010, hotelul „Maison Moschino” a fost inaugurat in Milano pe strada Viale Monte Grappa 12. Creat intr-o cladire construita in stil neoclasic care a fost, de altfel, prima gara a orasului, hotelul se afla in inima centrului modern al orasului Milano de secol 21. Maison Moschino este rezultatul splendid al colaborarii dintre Rossella Jardini si Jo Ann Tan.

Colectia Toamna-Iarna 2010-2011 TRANSFORMARE

Imaginea noii colectii Moschino este una puternica si se bazeaza pe reinventarea pieselor clasice de rezistenta intr-o viziune moderna, cu adevarat frapanta.
Totul incepe cu designul unui cercel auriu circular, sustinut de un clips, care se metamorfozeaza intr-o bratara bidimensionala, apoi intr-o geanta, intr-un sistem de inchidere pentru o jacheta sau chiar intr-un grafism aplicat pe o rochie sau o fusta din satin.

MOSCHINO, si in BucurestiAsa cum afirma Rosella Jardini, Directorul Creativ Moschino, colectia vorbeste doar despre transformare, o tema de mare actualitate, care ne face sa ne redescoperim si sa privim spre origini, sa rescriem si sa consolidam muzicalitatea modei reinterpretand elementele de valoare din trecut.

Sintetizand, colectia de toamna–iarna 2010-2011, transforma elementele cheie ale brandului intr-un optimism suprarealist care naste rezultate spectaculoase si da valente surprinzatoare patrimoniului modei si imperiului Moschino.

Totul este schimbat, transformat prin tipare, design si creativitate exacerbata.
Un guler plisat se transforma intr-o fusta rigida, o geanta clasica devine o jacheta sofisticata, iar franjurii creeaza prin suprapunere, rochii si trenciuri de maxim efect. Volanele rebele sunt domolite de corsete decorative, iar inelele de aur innobileaza jachetele din tweed, transformand totul intr-un guler bijuterie.

Deux-pieces-urile metalizate reinterpreteaza ideea de power-dressing, iar piesele cambrate din animal-print, fundele maxi, palariile urbane de cowboy, colierele aurii statement si plicurile in miniatura, subliniaza valorile sic ale casei Moschino.

Pentru ca accesoriile sunt in centrul atentiei, iar cerceii circulari sunt vedeta, bratarile aurii, pantofii cu toc inalt, gentile care se pot metamorfoza si manusile lungi, vin in completarea unui outfit care sintetizeaza esenta unei garderobe sofisticate cu accente ludice asumate.

CHEAPANDCHIC Colectia Toamna-Iarna 2010-2011

In spiritul ludic caracteristic, Rosella Jardini impreuna cu echipa de designeri isi imagineaza pentru colectia Moschino Cheap And Chic adevarate personaje fascinante care locuiesc in Hotelul Maison Moschino.
Astfel, o descriere sofisticata a complexitatii spiritului feminin se naste prin tipologii vestimentare eclectice, neunitare, care se regasesc si in boutique-ul din Bucuresti.

MOSCHINO, si in BucurestiPasionata de cumparaturi este o fashion-victim care adora tonurile pudrate de roz, jachetele din boucle cu gulere supradimensionate, rochiile cusute in mii de patchkwork-uri vibrante transpuse pe diagonala, sau pe cele cu printurile botanice extravagante. Gentile cu mesaje sugestive precum „Follow me to Via della Spiga” sau „Shop ‘Till You Drop” completeaza un look eclectic ultra-fashionable.

Femeia de cariera prefera tonurile neutre de gri, sacourile cu doua randuri de nasturi, bustierele drapate si rochiile scurte elastice.

Prima poză cu Florin Busuioc, după ce a fost externat din spital

Prima poză cu Florin Busuioc, după ce a fost externat din spital