Trucuri pentru un decolteu perfect

De Lumea Femeilor pe

Decoleteul este unul dintre elementele senzualităţii şi fiecare femeie ar trebui să ii acorde o atenţie specială. La fel de important ca şi tenul, dar şi la fel de sesibil, decolteul îţi poate trăda foarte uşor vârsta.
Pielea din această parte a trupului este mai subţire decât pe faţă sau pe burtă şi se ridează mai uşor.

Noi am aflat câteva trucuri rapide şi eficiente, care te vor ajuta să te simţi bine în momentul în care abordezi ţinute care îţi scot în evidenţă această partea a corpului.

Baie cu sare de mare pentru sâni

Dacă vrei ca sânii tăi să arate bine şi când porţi o bluză transparentă, fă-ţi, măcar o dată pe săptămână, un peeling, pentru a îndepărta celulele moarte. Acesta trebuie să fie însă mai delicat decât cel folosit pentru alte zone ale corpului. Foloseşte peeling-uri sub formă de cremă sau peeling-uri cu fructe. Pentru a îndepărta impurităţile, înmoaie mai întâi pielea cu o baie de aburi sau comprese (dizolvă şase linguri de sare într-un castron cu apă fierbinte). Apoi stoarce coşurile, folosind tifon sau pansament steril, şi dezinfectează.

Dar cea mai importantă regulă a îngrijirii sânilor sună cam aşa: unge-i cu cremă -oricât de multă şi oricât de des. Întotdeauna binevenită: o porţie suplimentară de loţiune hidratantă. Şi mai bine: produse speciale pentru sâni, care hidratează şi întind uşor pielea.

Din când în când merită să faci -dacă îţi permite portofelul -o cură cu fiole speciale pentru sâni şi decolteu. Aceste cure conţin extracte vegetale de iederă, salvie sau soia, care întăresc ţesutul şi măresc elasticitatea pielii. Se aplică prin masaj uşor, dimineaţa şi seara, timp de câteva zile.

O alternativă mai ieftină: masca hidratantă obişnuită, pe care o aplici o dată pe săptămână, în formă de V, de la umeri spre coşul pieptului. Astfel previi ridarea pielii şi atenuezi micile riduri deja formate. Apropo: principala cauză a apariţiei ridurilor în zona decolteului este acţiunea directă a razelor solare. Deci fii atentă! Când faci plajă, unge-ţi pielea de pe sâni şi decolteu cu o loţiune cu factor de protecţie UV 20.

Comprese cu ulei pentru gât

Tot ce are un efect benefic asupra pielii sensibile de pe decolteu previne şi formarea ridurilor de pe gât. Nu există, deci, nici un motiv să nu îl ungi şi cu crema pe care o aplici pe faţă, şi cu cea pe care o foloseşti pentru decolteu.

Aplică crema masând uşor cu mişcări circulare, cu delicateţe în zona unde se află glanda tiroidă. Pentru a preveni apariţia ridurilor, aplică, din când în când, câte o compresă cu ulei: masează-ţi gâtul şi decolteul cu 1-2 linguri de ulei călduţ, apoi înfăşoară o folie de nylon şi un prosop în jurul gâtului şi lasă uleiul să acţioneze o jumătate de oră.

Tratament pentru umeri

Pielea de portocală de pe umeri şi braţe şi cea uscată şi aspră de pe coate nu se prea asortează cu bluzele cu umeri goi. Soluţia: aplică zilnic un peeling sau fă-ţi un masaj cu peria sau o mănuşă aspră. Unge-te apoi cu lapte de corp de la umeri până la vârfurile degetelor.

Tratament special pentru coate: creme care înmoaie pielea foarte aspră şi masajele cu lămâie. Dacă vrei ca braţele tale să aibă un aspect sănătos, unge-le cu cremă anticelulitică.

Apă rece în loc de sutien cu bureţi

Ia-ţi inima în dinţi: duşurile reci sunt obligatorii dacă vrei să ai sâni frumoşi. Pielea întinsă şi catifelată de după te va recompensa pentru cele câteva secunde de dârdâit. Cu atât mai mult cu cât, în timp, apa rece previne lăsarea sânilor. Iar dacă te pregăteşti să fii regina serii într-o rochie decoltată, duşul rece este la fel de important ca machiajul.

Gimnastică pentru sâni

Pentru a-ţi tonifia muşchii pieptului, de care depinde ţinuta sânilor tăi, e bine să faci, cât poţi de des, două exerciţii simple:

1. Împreunează-ţi palmele în dreptul pieptului, ca pentru rugăciune, şi strânge-le cât poţi de tare, timp de 5 secunde, astfel încât să simţi cum ţi se încordează muşchii pieptului. Este un exerciţiu pe care poţi să-l faci oriunde, oricând ai un minut liber. Dacă vrei ca efectul să fie mai rapid, strânge o minge mică între palme.
2. Ia câte o halteră mică sau o sticlă plină cu apă în fiecare mână. Întinde braţul drept în faţă. Ridică-l până la nivelul umărului şi coboară-l apoi înapoi până în dreptul pieptului, de 20 de ori. Repetă acelaşi exerciţiu cu braţul stâng.
Acum, ocupă-te puţin de braţe:
1. Stai dreaptă, cu braţele pe lângă corp, cu palmele îndreptate spre spate şi câte o halteră mică sau o sticlă plină cu apă în fiecare mână. Ridică un braţ foarte încet până la nivelul pieptului şi coboară-l la fel de încet. Repetă exerciţiul cu braţul celălalt.
2. Ridică braţele, cât mai apropiate de cap, cu câte o halteră mică sau o sticlă plină cu apă în fiecare mână. Îndoaie coatele şi lasă-ţi mâinile să atârne spre spate. Repetă de câte 20 de ori cu fiecare braţ. Dacă faci exerciţiile doar o dată pe zi, fii consecventă!

Ţinută în loc de lifting

Pieptul înainte, umerii drepţi, capul sus -ţinuta corectă rămâne cea mai rapidă şi mai eficientă metodă de lifting pentru sâni. Bineînţeles, dacă e naturală şi nu mergi de parcă ai avea mijlocul înţepenit.

Iată un exerciţiu care te va ajuta să găseşti mai uşor poziţia corectă: aşază-te pe un taburet, cu spatele drept şi mâinile întinse pe lângă corp. Întoarce braţele, astfel încât palmele să fie îndreptate spre exterior, şi strânge uşor omoplaţii. Rămâi 5 secunde în această poziţie. Repetă de 20 de ori.

Păcăleşte prin culoare

Decolteul tău poate fi arămiu şi dacă nu faci plajă şi nu mergi la solar. Trebuie doar să foloseşti o cremă autobronzantă. Avantaj: nu ridează pielea! Aplic-o după peeling şi, timp de câteva zile, decolteul tău va avea culoarea ciocolatei. O metodă şi mai rapidă: pudra de culoare închisă, pe care o aplici cu o pensulă groasă.

Şi sânii mici pot fi măriţi optic: aplică o nuanţă mai închisă pe partea de sus şi poartă un sutien care ridică puţin sânii. Dacă vrei să fii seducătoare: aplică pe decolteu pudră sau gel cu sclipici. Ziua -foarte puţin, seara -după pofta inimii.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro