Cum prepari tratamente bio pentru tipul tău de păr

De Diana Sorescu, pe Ultimul update Marți, 26 octombrie 2021, 11:22

Dacă ai mici probleme cu părul ori îţi doreşti momente de răsfăţ, învaţă de pe unica.ro să îţi pregăteşti măşti naturale în funcţie de necesităţile podoabei capilare.
Părul unei femei necesită multă atenţie şi grijă, de la spălat, coafat şi până la vopsit. Este un fel de job part-time pe care noi îl prestăm cu drag şi în care investim mici averi. Şampon, tratament, balsam, mască, ser, uleiuri,  toate pentru a dobândi cosiţe sănătoase, răvăşitoare, ca în reclame.

Dacă îţi doreşti o alternativă la produsele profi din comerţ şi vrei să te întorci puţin la natură, iată câteva reţete simple şi eficiente, pe care le poţi prepara acasă.

Mască pentru păr gras

Ingrediente:

–    un iaurt simplu, cât mai natural
–    un ou
–    zeama de la o lămâie
–    frunze pasate de mentă

Într-un bol, separă albuşul de gălbenuş. Cu ajutorul unui tel sau unui mixer, bate albuşul până devine spumă. Amestecă iaurtul cu zeama proaspătă de lămâie şi pasta de mentă, după care încorporează-l cu norişorii de albuş.

Aplică mixul pe rădăcina firului de păr, înveleşte-ţi capul într-o folie de plastic şi lasă tratamentul să acţioneze preţ de 30 de minute.

Acest tratament restabileşte echilibrul PH-ului, iar scalpul va fi curăţat şi revigorat. Repetă procedeul de trei ori pe săptămână pentru rezultate maxime.

Mască pentru păr uscat, degradat, casant

Ingrediente:

–    două gălbenuşuri de ou
–    2 linguri cu miere
–    Pulpă de avocado
–    2 linguri cu ulei de migdale
–    O jumătate de banană

Cu ajutorul blenderului pasează pulpa de avocado şi banana până obţii o pastă cremoasă. Adaugă apoi gălbenuşurile, mierea şi amestecă energic.

La final, picură uleiul de migdale şi încorporează-l în cremă. Răsfaţă-ţi părul cu acest tratament, nu uita de folia de plastic şi de prosop, şi stai aşa jumătate de oră.

Citeşte continuarea în pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!