Tendinţe în manichiură pentru toamna 2009

De Andra Pecingina, pe

Manichiura impecabilă este un lucru care contează în fiecare sezon, mâinile îngrijite şi unghiile lăcuite în culorile speciale ale anotimpului îţi completează stilul. Află de la noi care sunt …
… ultimele tendinţe în manichiură pentru toamna anului 2009.

Ce este important să ştii? Culorile potrivite tenului tău! Atunci când preferi bijuteriile aurii şi arăţi bine purtându-le poţi spune că tenul tau este unul cald, într-o nuanţă de bej cu tentă aurie. Acele tipuri de ten alb porţelan, bej cu tentă de roz sunt reci, şi arată mai bine cu bijuterii argintii. În funcţie de această clasificare îţi poţi alege şi nuanţele de lac de unghii pentru sezonul de toamnă-iarnă 2009-2010. Lungimea aflată în tendinţe este cea medie, unghia nu trebuie să depăşească cu mult buricul degetului.

Nuanţele nude au fost alese pentru unghii în multe prezentări de modă şi sunt în continuare în top şi pentru sezonul rece. Lacul de unghii într-o nuanţă natural-pastelată cum este nuanţa roz a pantofilor de balet a fost foarte căutat şi va fi în continuare. Bej, piersică, gri perlat sau roz prăfuit, toate aceste nuanţe vin să completeze ţinutele create în alb, negru, crem, gri.

Tendinţe în manichiură pentru toamna 2009Tonurile de gri cu irizaţii stil piatră preţioasă – safir, ametist – sunt foarte populare, alături de negru. Genul de nuanţe de praf de puşcă sau gri antracit au apărut în prezentările Vivienne Westwood sau House Of Holland şi putem spune cu siguranţă că se potrivesc oricărei nuanţe de ten.

Manichiura ombre înseamnă ca aceste tonuri descrise mai sus să fie pictate pe unghii gradat, astfel încât diferenţa de culoare abia perceptibilă să creeze un efect vizual special. Fiecare unghie este colorată într-o nuanţă mai închisă a aceleiaşi culori, astfel încât cele cinci degete să creeze o imagine spectaculoasă, joc de culoare caleidoscopic.

Alte nuanţe foarte căutate sunt cele neon: roz bonbon, verde fosforescent sau albastru cobalt, care au fost folosite pentru a complimenta vestimentaţia inspirată de anii 1980. Tonurile electrizante în manicură se potrivesc oricărui tip de ten, însă trebuie asortate cu grijă la ţinuta de zi cu zi.

Tendinţe în manichiură pentru toamna 2009
Roşul este nuanţa clasică a oricărui sezon, nu poţi da greş alegând o nuanţă aprinsă sau închisă de roşu. 

Specialiştii recomandă tonurile de roşu foarte închis oricui, însă cele deschise care duc spre oranj, sunt potrivite tenului cald, bej auriu.

Acele femei cu pielea foarte albă trebuie să aleagă nuanţe de roşu mai închis, mai ales pentru sezonul de iarnă, în care lumina este scăzută.

Nuanţe de roşu aprins, corai sau roşu Bordeaux au apărut în prezentările colecţiilor Gucci, Mariella Burani, Aquascutum şi Emporio Armani. Nu te sfii să asortezi manichiura roşu aprins la ţinute în culori calde sau să le transformi în pata de culoare a unei ţinute clasice alb-negru.

Tendinţe în manichiură pentru toamna 2009

Casa de modă Christian Dior a prezentat un stil nou, denumit semilună, care este de fapt o manichiură franţuzească inversată. Culoarea mai deschisă va fi folosită pentru zona superioară a unghiei, în forma de semilună.

În show-ul Dior au apărut mai multe culori într-o astfel de manichiură, alături de nuanţa piersică lşa baza unghiei: negru, albastru închis, violet şi roşu.

Stilul semilună a apărut şi la New York în prezentările Thakoon, Ruffian şi Threeasfour.

Manichiura semilună a fost populară în anii 1930, starleta Jean Harlow a purtat-o pentru prima dată. Acum a adoptat-o celebra Dita Von Teese, ea a fost vazută cu manicură semilună în nuanţe clasice de roşu aprins şi piersică.

Textura mată este un alt stil aflat în vogă pentru toamna anului 2009. Acesta a devenit popular şi va trebui să ne despărţim de nuanţele lucioase de până acum. Texturile mate sunt potrivite pentru a complimenta nuanţele naturale folosite de designeri în vestimentaţie. Experţii spun că nuanţele întunecate de negru, gri, albastru sau roşu arată mai bine cu un luciu aplicat. De aceea textura mată a lacului de unghii apare pentru culori deschise, aşa cum vedem în prezentarea Chanel, un verde ou de raţă, sau aceeaşi culoare mai deschisă în show-ul Valentino.

Cu siguranţă nu ai uitat stilul de manichiură care presupunea aplicarea de praf auriu pe lacul negru de unghii. Ei bine, în această toamnă a revenit, nuanţele metalizate uşor amestecate dar pe un fond gri mat. Ideal este să ai unghiile scurte, să le pictezi în gri mat închis, şi apoi să aplici un amestec de praf auriu, argintiu sau în nuanţe de cupru, bronz. Acest mix se va aşeza diferit pe fiecare unghie şi îţi va asigura un look cu totul special pentru ţinutele clasice în negru sau gri deschis.

Foto: Imaxtree.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!