Cele mai frecvente întrebări despre frumuseţe

De Diana Sorescu, pe

Când vine vorba de frumuseţe, domeniul este atât de vast încât este normal să avem tot felul de nedumeriri. Unica.ro s-a documentat pentru tine şi a aflat răspunsuri preţioase.

Cât de des este indicat să îmi spăl părul?

O întrebare frecventă, cu un răspuns destul de controversat: cât de des este nevoie!

Părul trebuie spălat în funcţie de textură şi de nevoile sale. Chiar şi aşa, în niciun caz nu este recomandată spălarea zilnică. Pentru părul cu tendinţe serioase de îngrăşare, specialiştii recomandă spălarea la două zile şi, intermediar, aplicarea unui şampon-pudră, fără clătire.

Dacă îţi vei spăla podoaba capilară zilnic, rişti să ai parte de un păr deshidratat, fără luciu.

Aşadar, femeile cu păr normal trebuie să se spele cam de 3 ori pe săptămână, iar femeile înzestrate cu păr uscat de 2 ori pe săptămână.

Trebuie să am părul nespălat înainte de vopsire?

Specialiştii spun că nu. Singura regulă este ca părul să nu fi fost spălat în ziua respectivă, deci nu e necesar să stai o săptămână cu părul îmbâcsit.

Dacă părul este spălat în aceeaşi zi, vopseaua nu este la fel de eficientă, iar dacă este prea murdar aceasta nu mai penetrează firul de păr. Spală-te azi pe păr, iar mâine eşti gata de vopsit!

Dacă îmi tai cuticulele, acestea vor devenit mai evidente?

Din păcate, da. Nail artiştii nu recomandă tăirerea cuticulelor, chiar dacă acest procedeu se practică încă în unele saloane.

Indicat este să le împingi cu o ustensilă specială şi să le răsfeţi din când în când într-o baie de ulei cald. În acest mod vor deveni mai fine şi mai puţin vizibile.

Care este perioada lunii propice pentru epilare?

Dermatologii recomandă femeilor să se epileze în primele zile după ce menstruaţia a încetat.

Dacă vei apela la această procedură înainte, totul va fi mult mai dureros din cauză
pielea este mult mai sensibilă în această perioadă.

Dacă porţi tocuri zilnic pot exista consecinţe nefaste?

Da. Oricât de sexy arată un picior răsfăţat de un pantof cu toc de 12 cm, aceste încălţări trebuie purtata doar la ocazii speciale, în niciun caz zi de zi.

Pantofii cu toc solicită foarte mult talpa, glezna, tendonul şi gambele, iar orice disconfort prelungit poate să aducă prejudicii.

Ce este primer-ul?

Primerul este un produs revoluţionar ce ajută atât la estomparea micilor imperfecţiuni ale tenului cât şi la o mai bună aderenţă şi fixare a machiajului.

Se aplică pe tenul curat, înainte de machiaj.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro