Cum să îţi pregăteşti pielea pentru plajă

De Erika Chivu, pe

Probabil că nu vei face plajă zilele acestea din cauza vremii. Aşa că profită de acest timp ca să-ţi pregăteşti pielea pentru soare şi plajă. Iată ce ai de făcut.
Ca să ai un bronz frumos şi cât de cât sănătos – experţii spun că nu există bronz sănătos – trebuie să te pregăteşti înainte să te expui la soare. Câţiva paşi simpli îţi vor asigura o culoare plăcută a pielii şi te vor feri de arsurile solare.

Exfolierea, de bază

Ca să ai un bronz frumos şi mai ales durabil, trebuie să îndepărtezi celulele moarte de la suprafaţa pielii. Pentru asta ai nevoie de un produs cosmetic pentru exfoliere. Alege unul cu particule mari şi dese ca să ai parte de un gomaj eficient şi freacă-ţi bine pielea din cap până în picioare, insistând pe porţiunile îngroşate, genunchii şi coatele.

Dacă preferi o mască naturală amestecă o lingură de mălai cu un albuş de ou şi foloseşte această pastă în loc de scrub.

Cealaltă variantă – o mănuşă specială sau un burete pe care aplici gelul de duş obişnuit şi, din nou, freci bine toată pielea.

Hidratarea, al doilea pas

Imediat după exfoliere, aplică o cremă puternic hidratantă. Hidratarea este importantă vara, mai ales dacă urmează să stai la soare, fiindcă razele UV usucă pielea şi o pot rida. Bine hidratată, pielea rezistă mai bine „atacului”.
Acelaşi proces poate începe şi din interiorul corpului, deci ai nevoie de multe lichide plus fructe şi legume bogate în apă.

Vitamina A te ajută să te bronzezi

Pentru că am menţionat alimentaţia, nu uita că pielea are nevoie şi de grăsimi esenţiale. Consumă alimente bogate în asemenea grăsimi, de pildă peşte sau nuci şi alune, care reprezintă o gustare sănătoasă şi uşor de consumat oriunde ai fi.

În acelaşi timp, nu uită să consumi alimente bogate în vitamina A, de pildă roşii sau morcovi. Acestea îţi asigură un bronz uniform şi o culoare plăcută.

Expunerea treptată la soare te fereşte de arsuri

Cu cât îţi arzi pielea mai mult, cu atât creşte riscul efectelor adeverse. Ca să nu mai vorbim de efectele imediat – durerea, mâncărimile şi roşeaţa. Ca să previi arsurile solare ai grijă să te expui treptat la soare. Nu te duce la mare cu pielea complet albă! Şi ţine minte că autobronzantul nu te apără de razele UV.

În sfârşit, tot din pregătirea pentru plajă face parte şi alegerea unei creme cu factor de protecţie solar. E adevărat că te bronzezi mai greu dacă o aplici, dar te ajută să eviţi arsurile.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!