Părul cu tendinţe de îngrăşare – cauze şi tratamente

De Andra Pecingina, pe

Părul subţire care se îngraşă uşor este comun multor femei, dar nu este o problemă fără soluţii. Acesta necesită doar mai multă atenţie şi tratamente speciale.
Cauzele pot fi atât ereditare cât şi legate de mediul în care trăieşti sau alegerile alimentare.

Sebumul în exces este cauza principală a îngrăşării părului, în timpul verii acesta se accentuează. Lipsa de echilibru a glandelor sebacee poate fi combătută însă folosind îngrediente natural. Citeşte mai departe pentru a afla tratamentele cele mai bune pentru părul cu tendinţe de îngrăşare!

Tincturile din plante sunt remedii foarte folositoare atunci când nu ai timp pentru aplicarea unei măşti de păr, în special tincturile de urzică, banana roşii sau podbal. Poţi folosi la spălare infuzii  din aceste plante. Uleiurile organice presate la rece adăugate şamponului tău te ajută să combaţi tendinţele de îngrăşare ale părului. Încearcă ulei organic de portocale, lavandă sau salvie.

Cea mai simplă soluţie pentru părul gras şi lipsit de strălucire este ca tu să foloseşti suc de lămâie la spălarea lui. Între reprizele de spălare cu apă şi şampon, masează pe scalp şi păr suc natural de lămâie. Vei observa în scurt timp că problema se ameliorează.

Ponturi:
–    Nu folosi produse de tip 2 în 1, şampon şi balsam. Gamele de astfel de produse conţin chimicale dăunătoare părului tău sensibil. Foloseşte un şampon special făcut pentru păr cu astfel de problem sau unul cu PH neutru. Şamponul pentru copii este neindicat deoarece are un efect negative: încurajează producerea de sebum.
–    Perierea trebuie făcută cu un pieptene cu dinţi mari, şi delicat, pentru a nu răni scalpul.
–    La spălare temperatura apei nu trebuie să depăşească 40-45 de grade Celsius, apa foarte fierbinte deteriorează firul de păr. Înainte de a aplica şamponul sau masca de păr, masează scalpul pentru a stimuli circulaţia.
–    Uscătorul de păr contribuie şi el la tendinţele de îngrăşare ale părului tau, aerul cald provoacă uscarea scalpului şi creşterea cantităţii de sebum. Dacă foloseşti un uscător de păr asigură-te că este setat la o temperatură mică şi păstrează-l departe de rădăcina părului.

Cel mai simplu mod de a te asigura că problema dispare este să urmezi un tratament săptămânal cu mască de păr specială pentru părul cu tendinţe de îngrăşare.

Un tip de mască este compus din două părţi suc de lămâie şi o parte suc de morcovi. Cu acest amestec îţi poţi unge părul cu o oră sau două înainte de a îl spăla. După spălare acesta trebuie clătit cu apă la temperatura camerei, în care ai adăugat din nou suc de lămâie (o lingură de suc la doi litri de apă).

Pentru un alt tip de mască vei avea nevoie de un ou, o capsulă de vitamina B1 sau B6, şi o jumătate de cană de infuzie de urzică. Amestecul trebuie aplicat pe tot părul, insistând pe rădăcini, şi lăsat timp de o oră. După acea oră vei spăla părul cu un şampon classic şi aplică balsam mult pe vîrfuri.

Masca cu iaurt este una din cele mai bune tratamente împotriva părului gras. Amestecul de un ou şi 50 de grame de iaurt lăsat pe păr timp de doar 5 minute va face minuni. Clăteşte cu apă călduţă şi apoi lasă părul să se usuce.  

În afara de sfaturile de mai sus, un stil de viaţă sănătos îţi asigură sănătatea părului. O dietă echilibrată, ce conţine vitamine, proteine din fructe şi legume ajută la eliminarea toxinelor din organism. De asemenea, produsele cosmetice pentru păr ce conţin zinc, aminoacizi şi vitamina B6 acţionează pe termen lung asupra podoabei tale capilare, care va fi sănătoasă şi strălucitoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!