Măşti hidratante pentru ten

De Andra Pecingina, pe

După sezonul petrecerilor vine sezonul în care tenul tău are nevoie de hidratare intensă pentru a se recupera. Unica.ro îţi recomandă câteva produse şi reţete cosmetice revitalizante!
Vacanţa de Sărbători presupune mult timp petrecut departe de oraş, în aer liber şi petreceri până în zori cu cei dragi, ceea ce înseamnă că după aşa un răsfăţ e necesară o cură de hidratare şi revitalizare pentru tenul tău!

Există câte o mască pentru fiecare tip de ten, pentru fiecare buget şi eşti invitată să descoperi şi acele măşti pe care le poţi crea chiar tu la tine acasă, din ingrediente naturale!

Măşti hidratante pentru tenFaţa trebuie bine curăţată şi exfoliată înainte de aplicarea unei măşti cosmetice. Ritualul tău de îngrijire va fi următorul: spălare, exfoliere, tamponare cu un prosop fin şi abia apoi aplicarea măştii alese.

Încearcă masca gel cu extract de ceai alb de la Oriflame, care îţi promite hidratare organică, la preţul de 14,99 lei.

Identifică tipul tenului tău şi dacă acesta nu are nevoie neapărat de hidratare îţi recomandăm o mască revitalizantă. Aceasta va îmbunătăţi aspectul pielii şi o va tonifia.

Măşti hidratante pentru tenMăştile de faţă realizate din textile îmbibate cu o soluţie cosmetic sunt foarte uşor de folosit şi mai ales îndepărtat, de aceea îţi recomandăm masca revitalizantă Royal Velvet de la Oriflame la preţul de 17,99 lei.

Nu uita să aplici masca şi pe gât, ştii foarte bine că pielea gâtului este la fel de sensibilă.

Măşti hidratante pentru tenUleiul de argan alături de sărurile minerale de la Marea Moartă realizează un mix cosmetic hidratant pe care îl vei găsi în masca bio Dermasel, la preţul de 16 lei.

Încearcă masca mai întâi pe o porţiune a antebraţului pentru a te asigura că nu eşti alergică la vreunul din ingredientele sale.

Acest lucru este valabil şi pentru măştile home-made. Dacă după cinci minute pielea apare roşie sau porii sunt iritaţi atunci masca respectivă nu este pentru tine, va trebui să cauţi un produs la care nu eşti alergică.

Măşti hidratante pentru tenDetoxifierea tenului nu este un mit, poate fi realizată folosind produse pe bază de elemente naturale, cum sunt algele marine. Masca Oxygen Boost din gama Oriflame Optimals – 19,99 lei – promite să optimizeze frumuseţea naturală a tenului tău.


Măşti hidratante pentru tenExtractele din fructe şi vitamina C sunt ingrediente esenţiale pentru sănătatea tenului tău, de aceea Nivea propune masca de faţă energizantă cu vitamine la preţul de 6,59 lei. 

Reţete pentru acasă

Masca de faţă cu iaurt şi căpşuni. Amestecă cinci căpşuni strivite cu două linguri de iaurt cât mai gras şi întinde amestecul pe faţa curăţată în prealabil. Lasă masca hidratantă să acţioneze timp de 10 minute şi apoi spală faţa cu apă călduţă pentru a o îndepărta. Faţa ta va rămâne catifelată şi hidratată mult timp!

Dacă ai tenul sensibil şi deshidratat de frigul de afară, mierea este soluţia pentru tine. Nici nu va trebui să realizezi o mască de faţă complicată, ci doar să aplici miere pe tenul curat şi să o laşi să îţi hrănească pielea. Când mierea s-a întărit pe faţă atunci trebuie îndepărtată cu apă călduţă.

Masca de faţă cu miere şi banană este una revitalizantă, nu doar hidratantă. Amestecă două linguri de miere cu o jumătate de banană şi aplică pe faţă. Masca trebuie păstrată până când s-a uscat şi apoi îndepărtată cu grijă. Poţi folosi acelaşi mix pentru păr, dar să nu foloseşti prea multă miere.

Foto: Shutterstock, PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro