Trucuri pentru un machiaj de seară

De Lumea Femeilor, pe Ultimul update Marți, 18 mai 2021, 11:09

Sunt dese ocaziile în care trebuie să fii elegantă şi deosebită. Vrei să atragi atenţia şi să străluceşti.Pe lângă haine, ai nevoie
şi de un machiaj adecvat, care să nu fie radical diferit faţă de cel obişnuit,
dar să aibă ceva în plus.

Pregătirea tenului

După cum te-ai gândit, probabil, înaintea unei seri speciale, cum ar fi Revelionul, este necesară pregătirea tenului. Aici părerile sunt împărţite. Unii consideră că este suficient dacă faci un gomaj blând cu o zi înainte.

Mai întâi te relaxezi făcând o baie caldă în care ai pus câteva picături de uleiuri aromate. După gomaj aplică pe faţă o mască hidratantă şi apoi crema obişnuită. Alţii spun că e mai bine să faci cu două săptămâni înainte o exfoliere şi chiar în seara petrecerii să aplici o mască cu efect rapid.

Un ten luminos

Tenul pregătit va fi apoi acoperit cu un fond de ten luminos, transparent. Dacă ai cearcăne, foloseşte mai întâi un baton anticearcăn, care trebuie să fie mai deschis decât fondul de ten. Pentru a fixa fondul de ten (care trebuie să reziste o noapte întreagă) aplică peste el o pudră transparentă dacă ai tenul mai deschis şi una mai închisă dacă ai tenul mat sau bronzat. Urmează fardul de obraz, care se aplică de la nivelul pomeţilor (zâmbeşte când îl aplici şi porneşte din zona rotundă către urechi).

Nu uita bărbia şi fruntea! Pentru seară poţi alege un roz intens, auriu sau piersică dacă ai tenul mat, şi roz dacă ai pielea deschisă. E bine să foloseşti totuşi cu zgârcenie fardul de obraz, pentru că, oricum, micile excese ale nopţii te vor îmbujora în mod natural.

Machiajul ochilor

Fiind o seară mai specială, ochii se vor farda mai puternic. Ai două variante: un machiaj mai sofisticat cu fard de pleoape negru în degrade sau unul mai simplu, mai natural, cu bejuri şi marouri. În ambele situaţii ochiul se conturează la baza pleoapelor cu creion negru (conturul ochilor).

Şi pentru ca tuşul de gene să nu se întindă, foloseşte unul rezistent la apă, negru. Este aproape cel mai important element al machiajului; cel mai bine intensifici privirea şi măreşti ochiul cu ajutorul tuşului de gene (mascara).

Sprâncenele

Linia sprâncenelor nu este perfectă în majoritatea cazurilor. Dacă e nevoie să le pensezi, fă-o cu multă atenţ ie, păstrând linia lor naturală. Apoi aplică o umbră de fard de pleoape sau desenează-le cu creionul special.

Specialiştii nu recomandă culoarea neagră, care înăspreşte faţa. Sunt preferabile nuanţele brune pentru brunete, gri intens pentru şatene şi blond cenuşiu pentru blonde. După ce le-ai aranjat, le fixezi cu gel sau lac de păr.

Gura

Înainte de a te da cu ruj verifică dacă ai buzele egale. Trage o linie imaginară perpendiculară pe mijlocul gurii şi corectează inegalităţile. Unde este nevoie măreşti sau micşorezi conturul cu ajutorul unui creion în nuanţa rujului. Începi prin a desena inima buzei superioare şi arcul celei inferioare. Pentru seară cele mai indicate sunt rujurile din gama roşu-bordeau sau maro.

La sfârşit aplici un gloss foarte strălucitor cu vârful degetelor, chiar în mijlocul buzelor. O regulă de bază este aceea de a păstra echilibrul dintre buze şi obraji. Dacă îţi machiezi puternic buzele, la fel trebuie să procedezi şi cu obrajii. Eşti roşcată? Îndrăzneşte un ruj prună amestecat cu fucsia.

Decolteul

În această seară de sărbătoare trebuie să-ţi arăţi braţele, umerii şi pieptul. Decolteul va fi la fel de strălucitor ca şi tenul. Şi el are nevoie de fond de ten şi pudră. Chiar şi braţele pot fi pudrate cu condiţia de a le hidrata foarte bine înainte.

Astfel „echipată” vei străluci toată noaptea şi, cu siguranţă, vei atrage toate privirile.

Vezi cum să realizezi singură un machiaj de seară deosebit!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!