Cum să te machiezi când ai pielea bronzată

De Diana Sorescu pe

Vara s-a hotârât să ne răsfeţe cu temperaturi ridicate, aşa că orele pe marginea piscinei, tolănită la soare, devin un must do. Află din articolul de mai jos ce machiaj se potriveşte…

… unui ten arămiu, de zeiţă.

M-am hotârât să fac acest material la solicitarea unei utilizatoare fidele unica.ro. Ea ne-a spus că abia s-a întors din vacanţă cu bateriile încărcate, o tonă de poze şi un bronz demenţial, dobândit cu multă grijă şi responsabilitate, iar acum ar vrea să ştie cum să-l pună în valoare prin make up.

Şi cum dorinţele voastre sunt porunci pentru noi, iată sfaturi şi sugestii pentru un machiaj special pentru tenul arămiu.

Make up solar

Pielea bronzată e asemeni unui accesoriu. Tonurile de un auriu ciocolatiu îţi dau încredere în tine, te fac să te simţi mai sexy, mai provocatoare aşa că învaţă să potenţezi asta printr-un machiaj adecvat.
Ten: Pentru că pigmentul este mai închis, pielea pare mai netedă, mai sănătoasă, plină de vitalitate. În acest caz poţi să renunţi la tradiţionalul fond de ten şi să optezi pentru un mousse delicat, pufos şi aerat, în ton cu bronzul. Acesta va estompa micile imperfecţiuni, va matifia şi va conferi uniformitate.
Necesare şi de mare efect sunt acum pudra şi perlele bronzante. Cu ajutorul unei pensule cu pămătuf gros, aplică pulberea strălucitoare. Efectul va fi cel scontat: un ten mai luminos, seducător.
  
Sfat: Nu uita de blush! Mângâie zona pomeţilor în nuanţe piersicii sau aurii.
  
Ochi: Pentru machiajul ochilor sunt indicate fardurile cremoase, cu o textură fină, în culori glazurate. Mizează pe verde lime, turcoaz, roz sorbet, mov intens, portocaliu, galben, peach şi realizează-ţi un make up fructat, puternic, deosebit ori pe nuanţe de arămiu, cupru, auriu ce subliniază şi mai mult bronzul . Aplică mascara pentru gene alungite şi cu volum.
  
Sfat: Aplică în interiorul, în exteriorul ochiului şi pe arcadă un praf argintiu, pentru luminozitate şi prospeţime.
Buze: Dacă ai ales să îţi machiezi ochii în nuanţe citrice, delicioase, pe buze e suficient un gloss transparent. Dacă însă mergi pe varianta unui machiaj minimalist la ochi, doar cu mascara şi puţin roz sau auriu, atunci sunt indicate rujurile în nuanţe tari, chiar îndrăzneţe: fuchsia, arămiu, portocaliu, corai. 
Sfat: Glossurile cu particule strălucitoare, de diamant, pun în evidenţă bronzul

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro