Învaţă cum să te vopseşti singură

De Diana Sorescu pe

Decât să cheltuieşti o avere la salon, învaţă de pe unica.ro cum să te vopseşti singură, la tine acasă. Scuteşti bani, timp, iar la final o să fii mândră că te poţi descurca atât de bine!
Înainte de orice, alege cu grijă nuanţa cu care vrei să te vopseşti. Dacă e vorba doar de rădăcini, treaba se simplifică mult, însă dacă vrei să îţi schimbi radical culoarea, indicat este să consulţi un specialist.

Vei avea nevoie de:

–    Un castronel de plastic
–    O pereche de mănuşi
–    O pensulă lată
–    Un prosop
–    O cremă de faţă
–    O cască pentru duş sau folie
–    Vopseaua sau nuanţatorul dorit

În baie, în faţa oglinzii, pregăteşte-ţi spaţiul de lucru. Piaptănă-te bine înainte şi descurcă-ţi părul, după care aplică-ţi la confluenţa pielii cu firele de păr o cremă hidratantă, într-un strat generos.

Fă acest lucru şi pe ceafă şi urechi. Scopul este să nu te pătezi cu vopsea.

În castronel, prepară mixul colorant, după care aplică-l cu grijă la rădăcini. Începi cu partea din faţă, apoi cu lateralele şi ceafa. Dacă îţi e greu să îţi dai seama cum îţi aplici vopseaua la spate, ajută-te de o a doua oglindă.

Separă suviţă cu şuviţă şi insistă pe toate zonele. Imediat ce ai terminat cu rădăcinile, dacă e nevoie, pune vopsea şi pe lungimea podoabei capilare.

Pont: Dacă mai ai doar puţină vopsea şi îţi e teamă că nu ajunge, combin-o cu puţin şampon!

Fă-ţi un coc, acoperă-ţi capul cu o cască sau folie şi respectă indicaţiile de pe cutie privind durata de acţiune a vopselei.

La final, spală-te bine de tot pâna apa devine curată, iar apoi aplică un balsam hrănitor ori o mască hidratantă.

Nu îţi mai rămâne decât să te bucuri de părul tău perfect vopsit!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro