Învaţă să te epilezi cu zahăr, la tine acasă!

De Diana Sorescu pe

Renunţă la epilator, la lama de ras sau la ceară şi învaţă o tehnică orientală cu care să scapi de firele de păr nedorite: epilatul cu zahăr.
Prima oară m-am epilat cu zahăr acasă la prietena mea din Siria. Am fost reticentă la început, însă mama ei m-a convins că această tehnică arăbească, veche de sute de ani, este cea mai eficientă dintre toate. Şi aşa a fost.

Epilarea cu zahăr este 100% naturală, este mai puţin dureroasă decât celelalte variante disponibile, lasă pielea foarte catifelată, iar efectul durează mult mai mult.

Dacă vrei să încerci şi tu, iată de ce ai nevoie:

–    3 ceşti cu zahăr alb
–    Un sfert de ceaşcă cu suc proapăt de lămâie
–    Un sfert de ceaşcă cu apă plată
–    Pudră de talc
–    Pensetă
–    Loţiune pentru calmarea pielii

Într-o crăticioară de inox, amestecă zahărul, zeama de lămâie şi apa. Pune vasul la foc mic şi amestecă uşor. Mixul este gata atunci când devine aerat şi prinde o nuanţă de bronz-caramel.

Ia crăticioara de pe foc şi varsă conţinutul într-un recipient rezistent la temperaturi înalte. Lasă amestecul să se răcească până devine tare, dar maleabil.

Ia o bucăţică de pastă de zahăr şi, cu mişcări gentile, dar ferme, modeleaz-o precum faci cu coca de cozonac! Repetă mişcarea până ce pasta devine aurie şi călduţă.

Aplică o fâşie pe picior, în sensul creşterii firelor de păr, şi presează uşor cu
degetele (în prealabil, nu uita să îţi răsfeţi pielea cu pudră de talc, astfel vei creşte aderenţa zahărului!).

Cu mişcări rapide şi ferme trage în sens invers, puţin câte puţin. Acoperă din nou zona şi procedează la fel. Un alt avantaj este acela că zahărul nu are acelaşi efect precum ceara şi nu irită dacă este aplicat de mai multe ori.

Dacă ţi se pare că au mai rămas fire rebele, ajută-te de o pensetă şi scapă rapid de ele!

Imediat după epilare spală-te cu apă călduţă şi aplică pe piele o loţiune calmantă şi hidratantă. Dacă preferi tot o variantă eco, răsfaţă-ţi pielea cu ceai de muşeţel şi pastă de aloe vera.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro