Cum să îţi îngrijeşti corect tenului

De Lumea Femeilor, pe

Ai tenul închis la culoare? Nu ai probleme cu soarele, dar este sensibil şi se pătează. Ten deschis? E fin şi luminos, dar se ridează mai repede.
Pentru fiecare tip de ten există însă secrete de îngrijire şi machiaj care să compenseze lipsurile.

Demachiere – Aplică gesturile potrivite

Ten închis

Pentru că pielea ta are tendinţa să lucească – ai mai puţine glande sudoripare, dar ele sunt situate imediat sub piele – e bine să utilizezi produse pentru matifiere. Pentru a evita ca porii să se îmbâcsească, demachiază-te în două etape. Utilizează un lapte, mai ales în zona T (frunte, nas, bărbie). Repetă operaţia cu un gel, care să poată fi îndepărtat apoi uşor cu apă. Încheie demachierea printr-o vaporizare cu apă termală, care neutralizează efectele calcarului.

Ten deschis

Din cauza iritaţiilor, pielea ta poate fi victima petelor roşii, a cuperozei. Verifică dacă demachiantul tău are un ph neutru. Acesta este, în general, indicat pe ambalaj. Dacă ai obiceiul să-ţi machiezi ochii mai insistent, curăţă-i după care cu un produs specific, având grijă să nu se irite. Restul feţei demachiază-l cu produsul tău obişnuit. Clăteşte apoi faţa, după care şterge-te imediat cu un prosop sau cu un şerveţel absorbant, pentru a evita o uscare prea puternică a feţei.

Buze – Îngrijeşte-le înainte de machiaj

Ten deschis

Buze un pic prea plate? Redesenează-le cu ajutorul unui creion-contur în aceeaşi nuanţă cu culoarea buzelor. Dacă rujul este prea închis, buzele tale vor părea foarte subţiri. Alege mai degrabă nuanţele de bej, roz sau tonurile pale.
Dacă vrei o nuanţă mai închisă, rujurile ciclam ţi s-ar potrivi de minune.

Ten închis

Buzele tale sunt pline de la natură şi bine conturate. Dacă nu eşti adepta rujului, aplică un balsam, pentru ca ele să rămână moi şi fine. Dacă obişnuieşti să te rujezi, atunci evită creionul-contur, într-o culoare contrastantă. Ar fi prea mult… Optează pentru un ruj satinat, mai degrabă oranj, dacă ai un ten foarte, foarte închis.

Hidratare – Ţine cont de sensibilitate

Ten închis

E adevărat, tenul tău este mai rezistent la îmbătrânire, dar, din păcate, are tendinţa de îngrăşare. Din această cauză, apar şi atât de inesteticele puncte negre. Nici nu se pune problema să le storci sau să aplici zilnic o mască exfoliantă! De fiecare dată când este agresată, pielea ta reacţionează: se inflamează şi apar petele (de obicei mai închise la culoare decât restul tenului, care dispar foarte greu).

Dimineaţa, te poţi spăla cu o loţiune din fructe şi flori – trandafir, albăstrele. Aplică apoi o cremă hidratantă (nu grasă!), din gama celor pentru piele sensibilă. O mască? Da, dar delicată, de preferinţă pe bază de argilă albă.

Ten deschis

Este cunoscut: acest tip de piele este mai predispus la riduri. Chiar din adolescenţă, încep să se contureze aşa-zisele riduri de expresie, care, mai târziu, se transformă în cute adânci, dacă nu sunt tratate din vreme, corespunzător. Primul pas este o vitaminizare a pielii, de mai multe ori pe zi.

Prin urmare, foloseşte o loţiune tonică, bogată în vitamine, imediat ce sari din pat, iar apoi aplică o cremă. Aceasta trebuie să conţină retinol – care reface colagenul, vitamina C – care dinamizează celulele şi vitamina E – care ajută la menţinerea sănătăţii, luptând împotriva radicalilor liberi. După 40 de ani, poţi încerca o cremă pe bază de soia, care ajută la fermitatea pielii.

Ten – Alege culorile potrivite

Ten închis

Vrei o culoare uniformă? Greu de obţinut, atunci când ai o piele închisă. Aplică un fond de ten. Acesta trebuie să fie pen-tru tine primul reflex, când începi machiajul feţei. Nuanţa fondului de ten trebuie să fie identică cu cea a carnaţiei tale, asta dacă nu vrei să fii gri sau să ai aspectul unei măşti. O textură matifiantă? Da, dar nu una compactă, care nu lasă pielea să respire. Alege produse „oil free”.

Ten deschis

Scoate în evidenţă strălucirea de porţelan a feţei tale! Indiferent de ce crezi tu despre fetele bronzate, pielea albă este un atu puternic în arta de a seduce. Maschează însă petele roşii cu un baton corector pentru ten (de culoare verde).
Acestea apar de regulă în jurul nasului. Uniformizează apoi cu un fond de ten fluid, pentru a păstra un aspect natural.

Aplică la final o pudră fină şi un fard de obraz roz sau de culoarea caisei, numai pe pomeţi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!