Cum îngrijeşti pielea uscată

De Erika Chivu, pe

Când te pregăteşti pentru maiouri şi fuste scurte, pielea ta trebuie să arate perfect. La ieşirea din iarnă, multe din noi au pielea foarte uscată. Din fericire, există remedii.
Fie că pielea ta este uscată doar iarna, fie că rămâne aşa tot anul, este clar că ceva trebuie făcut. Dacă nu funcţionează doar cremele, înseamnă că trebuie să faci şi câteva schimbări în stilul de viaţă.

Tratamente pentru pielea foarte uscată

Din fericire, pielea îşi revine rapid dacă foloseşti câteva trucuri.

Foloseşte un umidificator, atât acum, când mai este încă nevoie de încălzire în casă, cât şi la vară, când vei porni aerul condiţionat. Aerul cald şi uscat din casă şi din birou afectează pielea sensibilă mai mult decât ai crede.

Cum îngrijeşti pielea uscatăEvită băile şi duşurile lungi şi fierbinţi. Un duş scurt, de maxim 15 minute, cu apă călduţă, este ideal pentru piele.

Bine ar fi ca, măcar o zi pe săptămână, să nu faci duş deloc, pentru ca pielea să-şi revină.

La fiecare duş foloseşte un săpun cremos, care conţine agenţi hidrantanţi şi grăsimi. Încearcă mai multe tipuri până găseşti produsul ideal pentru tine. Ideea este ca, după duş, pielea să rămână moale şi hidratată.


 Boots Time Dimensions, cremă de noapte

Imediat după baie, şterge pielea prin tamponare, cu un prosop moale ca să mai rămână un pic de umezeală pe ea, apoi aplică o cremă puternic hidratantă.

Cum îngrijeşti pielea uscatăDupă cum ştim cu toatele, hidratarea este esenţiala pentru piele, dar pielea uscată are cu atât mai multă nevoie de ea.

Ideale sunt produsele grase, sub formă de unt de corp, dar şi uleiurile care formează o peliculă la suprafaţa pielii, ţinând apa înăuntru.

Medicii recomandă pentru pielea foarte uscată produsele care conţin acid lactic sau acid lactic şi uree.Garnier Soins Essentiels, cremă de zi


Produse

– Apidermin, cremă grasă cu lăptişor de matcă, 6 lei
– Nivea Soft, faţă, mâini, corp, 7 lei
– Tis farmaceutic, cremă cu uree, 7 lei
– Elmiplant Bioten, pentru tenul uscat, sensibil, 9 lei
– Elmiplant, ulei aromatizat pentru corp, 13 lei
– Johnson`s Baby, Ulei corp, 13 lei
– Klorane, săpun ten uscat, 15 lei
– Uriage, săpun pentru piele uscată, 18 lei
– Eucerin, pH5 gel de duş, 20 lei
– Neutrogena Intense Repair Body Balm, 20lei
– Gel dermatologic duş Sebamed, 27 lei
– Vichy Essentielles, cremă faţă piele uscată, 37 lei
– La Roche Posay Lipikar, lapte corp pentru pielea uscată şi foarte uscată, 48 lei
– Ivatherm Ivahidra, cremă de corp piele uscată, sensibilă şi atopică – 49 lei
– Vichy Lipidiose Nutritive, cremă corp piele foarte uscată, 50 lei
– Roc Hydra + Bio Activ, loţiune hidratantă piele uscată, 54 lei

Cum îngrijeşti pielea uscatăAlte sfaturi

– Dacă pielea este atât de uscată încât te mănâncă, aplică o compresă rece pe locul respectiv.
– Când ai aplicat toate măsurile de mai sus şi nu ai obţinut niciun rezultat, e cazul să mergi la medic. Pielea uscată poate fi simptomul unei afecţiuni mai grave, de exemplu o problemă tiroidiană.

L’Oreal, Tripple Active Jour pentru
piele uscată, 17 lei

– Alege haine din materiale naturale, moi. Bumbacul este ideal pentru că lasă pielea să respire, în timp ce lâna, deşi este naturală, este mai aspră şi irită.
– Dacă pielea se înroşeşte şi te mănâncă, consultă medicul. Poate fi o dermatită sau psoriasis.

De ce ai pielea uscată

Chiar dacă nu ai nevoie de un medic care să-ţi pună diagnosticul de „piele uscată”, trebuie să ştii că aceasta „boală” se manifestă în diferite moduri.

Cum îngrijeşti pielea uscatăPielea te strânge, mai ales după duş şi ai mâncărimi mai uşoare sau mai puternice, pielea este aspră, terna şi se cojeşte uşor, îţi apar riduri înainte de vreme, iar în cazuri extreme pot să apară „fisuri” care sângerează.

Pielea uscată poate fi o moştenire genetică, însă, în general, este o urmare a factorilor de mediu, vremea de afara fiind cel mai important. Iarna, când temperaturile şi umiditatea scad, ai cele mai mari proleme, mai ales dacă umiditatea este mică şi în casă, datorită sistemelor de

Avon, cremă echilibrantă, 29,99 lei

încălzire. Când mai faci şi o baie fierbinte, ca să te încălzeşti şi foloseşti un săpun prea dur, constelaţia de factori este completă.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!