Cum îţi îndrepţi singură părul cu placa

De Diana Sorescu pe

Dacă ai părul ondulat şi rebel şi îţi doreşti cosiţe perfect drepte şi mătăsoase, nu e nevoie să dai fuga la salon! Poţi să obţii un rezultat foarte bun şi acasă, dacă vei ţine…
… cont de câteva ponturi de styling.

1. Pentru început, trebuie să te speli pe păr cu o gamă specială pentru îndreptare. Foloseşte un şampon şi un balsam – tratament care să îţi descurce şi să îţi domolească buclele naturale. Înveleşte-ţi părul într-un prosop amplu şi stai aşa în jur de zece minute, pentru ca produsele de styling să îşi facă efectul cât mai bine.

2. Imediat ce s-a zvântat, aplică pe toată lungimea şuviţelor un spray termic, care o să îţi îmbrace firul de păr într-o peliculă protectoare, iar în acest fel placa nu o să-ţi degradeze podoaba capilară.

3. Împarte părul în trei secţiuni: prinde calota cu un clips, apoi separă-l în două codiţe.

4. Cu ajutorul unui foehn cu un capăt plat, special, şi a unei perii mari, rotunde usucă-ţi părul, de sus în jos. Ia şuviţă cu şuviţă şi nu te grăbi. Mişcările trebuie să fie ample, line. Imediat după ce vei executa acest procedeu părul tău va fi o idee mai drept, însă cu mult volum. Cu încredere, treci la etapa următoare!

5. Alege o placă de păr cu capete din teflon şi tourmaline. Sunt cele mai bune. De asemenea, varianta sleek, mai subţire, este indicată şi folosită de marea majoritate a specialiştilor. Încălzeşte placa în funcţie de tipul tău de păr (vei găsi gradaţiile în manualul de utilizare) şi începi prin a-ţi întinde şuviţă cu şuviţă, începând de la codiţe.

6. Continuă să îţi modelezi părul. Când e perfect întins, ravisant cum ţi l-ai dorit, răsfaţă-l cu un gloss pentru strălucire. Îl găseşti sub formă de spray şi tot ce trebuie să faci este să pulverizezi puţin pe lungimea şuviţelor, de la distanţă.

7. Ca un ultim pas, opţional, poţi să îţi aplici pe vârfuri un ser uleios, care să le păstreze drepte.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro